У програму “єОселя” внесли важливi змiни

У програму "єОселя" внесли важливi змiни

Вiдтепер через програму надання пiльгових iпотечних кредитiв “єОселя” можна купувати не тiльки квартири, а й житловi будинки (таунхауси). Про це повiдомляє прес-служба Мiнекономiки.

Виключенням будуть дачнi та садовi будинки або будинки, збудованi на дiлянках, вiдмiнних вiд земель житлової та громадської забудови, повiдомляє Liga.
Також було збiльшено граничну норму надання кредиту за програмою “єОселя” пiд час купiвлi будинкiв. Нормативна площа житлового будинку, що надається для сiм’ї з однiєї особи, становитиме не бiльш як 62,5 кв. м загальної площi та додатково 21 кв. м на кожного наступного члена сiм’ї. Тобто родина iз трьох людей зможе отримати кредит на купiвлю будинку площею до 104,5 кв. м.
Крiм того, було приведено до реалiй ринку граничну вартiсть квадратного метра в тому чи iншому населеному пунктi. Так, зменшено граничну вартiсть житла для мiст Київ, Днiпро, Львiв, Одеса та Харкiв. Коефiцiєнт вiдношення до опосередкованої вартостi будiвництва одного квадратного метра змiнено з 2,5 до 2. Водночас було збiльшено з 1 до 1,7 коефiцiєнт для населених пунктiв, що мають населення менш як 100 тис.
По iнформацiї ProfiDOM.com.ua, ще одна змiна стосується ветеранiв, загиблих та тих, хто отримав iнвалiднiсть внаслiдок вiйни, а також членiв їхнiх сiмей. Для цих категорiй буде дiяти дозвiл на придбання квартири в багатоквартирному будинку, прийнятому в експлуатацiю ранiше нiж за 10 рокiв до дати укладення договору, якщо такий об’єкт нерухомостi розташований в м. Києвi або в обласному центрi, та без обмежень щодо дати експлуатацiї в iнших населених пунктах.
Урядова постанова також уточнює поняття “вiйськовi ризики”, передбачає можливостi страхування житла за цiною придбання та вводить обмеження можливостi повторної участi громадян у програмi “єОселя”.
Також постанова вносить змiни щодо встановлення можливостi оплати отримувачем компенсацiї рiзницi, що перевищує розмiр грошової суми, зазначеної у житловому сертифiкатi, власним коштом або шляхом кредитних коштiв. Цей механiзм буде застосовуватись у випадку, коли житло купуватиметься з використанням житлового сертифiката за програмою “єВiдновлення”.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *