У трьох будинках Запорiжжя – новi етапи робiт з вiдбудову

У трьох будинках Запорiжжя - новi етапи робiт з вiдбудову

Вiдбудова зруйнованого житла – один з важливих напрямкiв роботи Агентства вiдновлення. Серед населених пунктiв, якi постiйно обстрiлює ворог, – Запорiжжя. Тут працюють над реставрацiєю багатоповерхiвок, зруйнованих через влучання боєприпасiв.

Активно тривають роботи з вiдбудови трьох житлових будинкiв. У багатоповерхiвцi по вул. Незалежної України, 67, зараз пiдрядники демонтують конструкцiї балконiв, залiзобетонних плит перекриття та залiзобетонних стiнових блокiв. Цi роботи виконали вже на 90%. Також проводять демонтаж у квартирах другого пiд’їзду, вивозять будiвельне смiття.
Демонтажнi роботи розпочали й у будинку по вул. Незалежної України, 80/Якова Новицького, 3. Будiвельники готують до ремонту примiщення квартир третього пiд’їзду.
У багатоповерхiвцi по вул. Миру, 14, демонтаж проводять у квартирах четвертого пiд’їзду, посилюють несучi конструкцiї будинку.
Окрiм цього, проводять органiзацiйно-пiдготовчi роботи ще по трьох багатоповерхових житлових будинках, якi також розташованi в центрi мiста. Невдовзi пiдрядники розпочнуть основнi будiвельнi роботи в межах капiтального ремонту.
Що буде зроблено:
– у будинку по вул. Кам’яногiрськiй, 6, – найбiльше зруйнований перший пiд’їзд. Тут необхiдно вiдновити та посилити несучi конструкцiї, здiйснити ремонт пошкоджених квартир, утеплити фасад та вiдремонтувати покрiвлю;
– двi багатоповерхiвки по вул. Запорiзькiй, 2А та 2Б, – у першому будинку необхiдно розiбрати пошкодженi конструкцiї першого пiд’їзду, провести роботи з його вiдновлення, вiдремонтувати сходовi клiтини, шахти лiфта, зробити ремонт у квартирах та провести роботи з благоустрою територiї; у другому будинку – найбiльш пошкоджений четвертий пiд’їзд, де треба виконати демонтаж i вiдновлення несучих конструкцiй та iнженерних мереж, зробити ремонт квартир й сходових клiтин. Також засклити вiкна i балкони в сусiднiх пiд’їздах.
По iнформацiї ProfiDOM.com.ua, вiдбудову проводять за кошти Фонду лiквiдацiї наслiдкiв збройної агресiї рф.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *