У Варшавi провели круглий стiл по вiдновленню України

У Варшавi провели круглий стiл по вiдновленню України

Про вiдновлення економiки України, розбудову експортної логiстики, децентралiзацiю енергетичної iнфраструктури, вiдновлення житла, iнновацiї й технологiї в будiвництвi йшлося на Rebuilding Ukraine Roundtable, який вiдбувся у Варшавi напередоднi 2-ї мiжнародної виставки Rebuild Ukraine.

Участь у заходi взяли вiце-прем’єр з вiдновлення Олександр Кубраков, заступницi мiнiстра Анна Юрченко та Олександра Азархiна, а також голова Агентства вiдновлення Мустафа Найєм.
Органiзувала захiд компанiя PwC, яка є партнером Агентства вiдновлення. Понад 70 представникiв бiзнесу та мiжнародних фiнансових установ ставили прямi питання про роботу в країнi, прiоритети та ризики.
Говорили й про те, як компанiї можуть допомогти у вiдновленнi країни.
Згiдно зi звiтом Свiтового банку, третина потреб на вiдновлення України може бути закрита через залучення приватного капiталу.
“Попри вiйну Україна залишається одним з перспективних напрямiв iнвестицiй для свiтового бiзнесу. Ми вiтаємо рiшення про роботу в Українi та впевненi, що той, хто iнвестуватиме зараз, не лише матиме високий фiнансовий зиск, але й наближатиме перемогу для всього свiту”, – сказав Олександр Кубраков.
По iнформацiї ProfiDOM.com.ua, головнi задачi, якi виконує сьогоднi Агентство вiдновлення, пов’язанi з вiйною в Українi. Це вiдбудова: пошкоджених та зруйнованих мiст i сiл, житла та соцiальної iнфраструктури, дорiг i мостiв. Це захист енергетичної iнфраструктури вiд ворожих обстрiлiв, налагодження логiстики з країнами-партнерами. Будуєься водогiн, щоб повернути воду людям, якi постраждали пiсля пiдриву росiянами Каховської ГЕС.
“Країна досi не стикалася з такими масштабами руйнувань. Щоб вiдбудовувати ефективнiше, потрiбнi якiсна мiжнародна експертиза та додаткове фiнансування. Для нас важливий досвiд мiжнародних компанiй, зокрема, що стосується iнновацiй, технологiй у будiвництвi та iнфраструктурi, а також управлiння проєктами”, – сказав Мустафа Найєм.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *