У Вiнницi виросли цiни на оренду житла

У Вiнницi виросли цiни на оренду житла

Вiнницький ринок нерухомостi лише трохи “просiв” пiсля початку повномасштабного вторгнення Росiї в Україну. На сьогоднiшнiй день цiни на квартири в обласному центрi практично на рiвнi довоєнних. А цiни на оренду житла навiть трохи пiднялися порiвняно з 2021 р.

Високi цiни на оренду квартир у Вiнницi продиктованi одразу кiлькома факторами, кажуть експерти. Зростання курсу долара i подорожчання послуг ЖКГ не забарилися позначитися на цiнах. Крiм того, зрiс попит на оренду. За рахунок того, наприклад, до Вiнницi перебралося чимало людей з регiонiв, де тривають активнi бойовi дiї, повiдомляє UBR.
Також мiсцевi рiелтори вiдзначають активнiсть з боку вiйськовослужбовцiв, точнiше, їхнiх родин. Як вiдомо, солдати й офiцери ЗСУ нинi входять до числа найбiльш платоспроможних категорiй населення. Вiдповiдно, можуть дозволити собi оплачувати оренду хороших квартир для своїх сiмей. За спостереженнями рiелторiв, багато вiйськових, якi проживали ранiше в райцентрах, мiстечках i селах областi, перевезли свої сiм’ї в мiсто над Бугом. Тут i дитячi садки зi школами кращi, i добре розвинена iнфраструктура. Словом, якiсть життя вища.
Найбiльш стiйкий попит зберiгається на оренду однокiмнатних квартир. Бiльшiсть запитiв орендарiв якраз стосуються “однушок”. Причому практично всi хочуть житло з гарним ремонтом i меблюванням, але за помiрнi грошi. Однак такi квартири ще пошукати потрiбно. У вiддалених районах Вiнницi в старих будинках можна знайти однокiмнатну за 5-6 тис. грн. (послуги ЖКГ оплачуються окремо). Але вже ближче до центру (наприклад, район Вишеньки) дешевше нiж за 7-7,5 тис. навряд чи вдасться знайти. Ну а якщо кошти дозволяють, то за 15-25 тис. можна знайти шикарну квартиру в центрi, в хорошому ЖК iз чудовим ремонтом, новими меблями i повним комплектом побутової технiки.
По iнформацiї ProfiDOM.com.ua, що стосується двокiмнатних квартир, то на околицях Вiнницi можна такi орендувати навiть за 6-6,5 тис. Але, звiсно, стан цих квартир далекий вiд iдеального. Якщо бюджет 7-8 тис., то можна знайти щось пристойнiше i недалеко вiд центру. Наприклад, у Вишеньках або Старому мiстi. Якщо вимоги до комфорту, ремонту тощо високi, то потрiбно розраховувати на суму вiд 15 тис. грн.
Попит на оренду трикiмнатних квартир у Вiнницi найнижчий, тож i пропозицiй набереться щонайбiльше пiвтори сотнi. Деякi власники переобладнують такi квартири на мiнi-хостели. На думку рiелторiв, це вигiднiше, нiж шукати орендарiв на тривалий термiн. Що стосується цiн, то в тих же Вишеньках можна орендувати за 8-10 тис. грн. цiлком пристойну трикiмнатну квартиру. Поцiновувачам престижного житла в центрi потрiбно бути готовим платити щомiсяця в середньому 15-25 тис. грн.. за трикiмнатну квартиру в новому ЖК.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *