У Вiнницi зросли цiни на двокiмнатнi квартири

У Вiнницi зросли цiни на двокiмнатнi квартири

Вiнницький ринок житлової нерухомостi останнiм часом є одним iз найжвавiших у країнi. Якщо торiк цiни на квартирi в мiстi впали в середньому до $900/кв. м, то станом на листопад вони сягають вже близько $1100.

Цiни на двокiмнатнi квартири у вiнницьких новобудовах i елiтних ЖК ненабагато вiдстали вiд київських. Мiсцевi рiелтори пов’язують це з курсом долара i, вiдповiдно, подорожчанням будматерiалiв. Крiм того, ситуацiя на ринку досить жвава. Навiть попри вiйну i перiодичнi обстрiли мiста охочих придбати житло вистачає. I основна частина покупцiв – це жителi Вiнницi та областi. Переселенцi з iнших регiонiв України хоч i купують квартири в мiстi, але погоду на мiсцевому ринку не роблять, зазначають рiелтори.
Двокiмнатна квартира в престижному ЖК у центральних районах Вiнницi в середньому коштує $120-150 тис. Є й дорожчi, але там на цiну вплинула наявнiсть, наприклад, дизайнерського ремонту, дорогих меблiв, вбудованої технiки тощо, повiдомляє UBR.
Набагато дешевше обiйдеться купiвля двокiмнатної квартири на вторинному ринку. Там теж за рiк пiднялися цiни за квадратнi метри, але не так сильно, як у новобудовах. Найбiльш бюджетним варiантом є придбання переобладнаної двокiмнатної квартири в гуртожитку сiмейного типу – у середньому $20-23 тис. Але доведеться змиритися iз загальною кухнею i санвузлом на чотири сiм’ї.
По iнформацiї ProfiDOM.com.ua, цiна бiльш-менш пристойних двокiмнатних квартир на вторинному ринку Вiнницi починається вiд $30 тис. Але це у вiддалених спальних районах, хоча в деяких випадках у вартiсть включено навiть меблi та побутову технiку. За $35-40 тис. цiлком реально знайти навiть квартиру в новобудовi, але далеко вiд центру i без ремонту.
У центральних районах Вiнницi цiна двокiмнатних квартир стартує вiд $48-50 тис. За такi грошi можна знайти квартиру або в новому ЖК (без ремонту), або в старiших будинках, але варiант “заходь i живи”. До речi, таких пропозицiй на ринку вистачає. Вiнницькi рiелтори пояснюють це тим, що частина продавцiв виїхала з України.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *