Захист енергетичних об’єктiв будується разом з Генштабом

Захист енергетичних об'єктiв будується разом з Генштабом

Захист енергетичних об’єктiв – один з прiоритетiв Агентства вiдновлення. Цей напрямок роботи голова Агентства вiдновлення Мустафа Найєм разом з мiнiстром вiдновлення Олександром Кубраковим, керiвником “Укренерго” Володимиром Кудрицьким та представниками Генерального штабу обговорили на зустрiчi з послом США в Українi Бриджiт Брiнк та об’єднаною командою представникiв посольства США та Великої Британiї.

Важливi теми зустрiчi: рiзнi рiвнi захисту та технiчнi рiшення для них, термiни будiвництва, можлива фiнансова пiдтримка.
Агентство вiдновлення офiцiйно звернулося до партнерiв щодо надання допомоги у технiчному аудитi проєктної документацiї на захиснi споруди та кошторисiв будiвництв.
“Ми працюємо 24/7, щоб допомогти зберегти свiтло, тепло та електроенергiю в умовах варварських атак росiї. Важлива та продуктивна зустрiч, щоб обговорити нашi спiльнi зусилля для захисту енергосистеми цiєї зими”, – сказала Бриджiт Брiнк.
Урядом та Генеральним штабом ЗСУ було прийнято рiшення про захист об’єктiв енергетичної iнфраструктури.
“Перший рiвень захисту – спорудження габiонiв та бiг-бегiв. На сьогоднi Агентство вiдновлення захищає 90 об’єктiв у 21 областi вiд уламкiв дронiв та ракет”, – сказав Мустафа Найєм.
 Другий рiвень – це захист вiд дронiв та шахедiв. Бетоннi конструкцiї, що будуються навколо основної мережi “Укренерго”, починаючи з березня, захищають 22 пiдстанцiї та 63 автотрансформатори у 14 областях.
По iнформацiї ProfiDOM.com.ua, третiй рiвень – захист вiд ракет. Захищають 22 пiдстанцiї вiд прямого влучання найпотужнiшими ракетами у 14 областях. Тут працюють спiльно з “Укренерго” – вони формують завдання на проєктування та будiвництво.
Усi проєктнi рiшення узгоджуються з Генеральним штабом Збройних Сил та ДСНС.
Пiд час проектування використовуються вихiднi данi вiд ГШ, настанова для iнженерних вiйськ та мiжнароднi нормативнi документи, отриманi вiд спецiалiзованих фахiвцiв пiд час проходження навчання в Британiї за нормативами та стандартами Британiї та США.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *