У Волинськiй областi модернiзували пункт пропуску

У Волинськiй областi модернiзували пункт пропуску

Для модернiзацiї пункту перетину кордону у Волинськiй областi за сприяння Проєкту USAID “Економiчна пiдтримка України” доставили шiсть модульних будiвель. Їх будуть використовувати як офiси для спiвробiтникiв Державних митної та прикордонної Служб України.

Пункт пропуску на кордонi з Польщею – важливий для збiльшення експортних можливостей країни.
“У спiвпрацi з нашими мiжнародними партнерами Агентство вiдновлення вже активно модернiзує тi пункти пропуску, якi ми отримали в пiдпорядкування. Капiтальнi ремонти, благоустрiй, вiдновлення прикордонних автошляхiв – цей комплекс робiт необхiдний як для збiльшення пропускної спроможностi, так i для комфорту людей”, – сказав голова Агентства вiдновлення Мустафа Найєм.
На пунктi пропуску демонтують iснуючi модульнi будiвлi, їх замiнять новими.  Завершити роботи планують у сiчнi 2024 р. Кожна модульна будiвля матиме електропостачання, систему освiтлення, телефонний та iнтернет-доступ, опалення, кондицiонування та офiснi меблi.
“За угодою з Проєктом USAID ми маємо виготовити 32 модульнi споруди та навiс, вони шести рiзних розмiрiв i типiв використання: є санвузли, навiс, модулi для роботи митникiв та прикордоникiв. Першу партiю таких будинкiв для одного з пунктiв пропуску на кордонi у Волинськiй областi ми зараз завершуємо. Наша мiсiя – зробити швидке будiвництво доступним та покращити умови для тих, хто користується цими мобiльними будiвлями, щоб людям було зручно та комфортно виконувати свою роботу”, – каже Олег Мирошниченко, генеральний директор компанiї-виробника будiвель “Артметал Україна”.
По iнформацiї ProfiDOM.com.ua, у 2023-2026 рр. Агентство США з мiжнародного розвитку (USAID) видiляє $115 млн. на пiдтримку Державного агентства вiдновлення та розвитку iнфраструктури України (ДАВРIУ), Укрзалiзницi (УЗ) та Державної митної служби України з метою модернiзацiї пунктiв перетину кордону України з Польщею, Угорщиною, Румунiєю, Молдовою та Словаччиною для збiльшення обсягiв торгiвлi та експорту зерна.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *