“єВідновлення”: збільшено суми компенсацій на ремонт пошкодженого житла

Суми компенсацій
збільшено

В Україні збільшили максимальну суму держдопомоги на ремонт пошкодженого житла у рамках програми “єВідновлення”, розповіли у Харківській міськраді.

Компенсації за зруйноване житло пропонують розширити на зроблені власним коштом ремонти

Головне:

  • Як повідомили у Департаменті житлово-комунального господарства, з 15 вересня сума максимальної грошової підтримки на проведення ремонтних робіт у багатоповерхівках зросла до 350 000 грн, а для власників приватних будинків – до 500 000 грн.
  • Залежно від розрахованої в чек-листі суми компенсації, ремонтні роботи, необхідні для відновлення пошкодженого об’єкта нерухомого майна, діляться на ремонт категорії А – розрахована сума компенсації не перевищує 200 тис. грн.

Ремонт категорії “Б” – розрахована сума компенсації складає:

  • від 200 000 грн. до 350 тис. грн – для квартир (житлових приміщень) у багатоквартирному будинку (у разі, коли місця загального користування не пошкоджені),
  • від 200 000 грн до 500 000 грн – для одноквартирних будинків, зокрема, відокремлених житлових будинків садибного типу, зблокованих будинків з окремими квартирами, що мають власний вхід з вулиці, котеджів та одноквартирних будинків підвищеної комфортності, будинків садибного типу, дачних та садових.

Щоб отримати виплату на ремонт свого житла, пошкодженого через бойові дії, громадянам потрібно повідомити через додаток “Дія”, а за допомогою чат-боту “Харків – твій дім” – перевірити стан розгляду заявки.


Цікаво про будівництво:
 що таке кам’яна вата? 6 переваг мінераловатного утеплювача


Читайте більше новин про відбудову України у спецтемі на Build Portal

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *