Краще не затягувати: українцям натякнули, де зараз можна заробити на нерухомості

Експерти вважають, що українцям, які хочеться купити нерухомість, можна не боятися витрачати на це кошти навіть під час війни. Звісно, спочатку потрібно зрозуміти, де найвигідніше зробити покупку. Щодо України, то наразі найпривабливішими для такої інвестиції є західні області.

Про це у коментарі редакції Pro Гроші розповіла оглядачка ринку нерухомості Вікторія Берещак.

Цікаво, що мова зовсім не про Львів, як хтось міг одразу собі подумати. За словами на ринку нерухомості міста Лева зараз існує перенасиченість.

Тому українцям варто вивчити, що пропонують забудовники у таких містах, як:

  • Ужгород;
  • Івано-Франківськ;
  • Тернопіль (передмістя).

"Це саме ті регіони, які можуть показати динаміку на нових майданчиках вже найближчим часом", — пояснила експертка.

Чому у Києві дорогі квартири

Усе через дороговартісну землю — у Києві та області ціни на земельні ділянки набагато вищі, ніж в інших регіонах країни. Супутні витрати, наприклад на прокладання інженерних мереж до будинку, теж завеликі.

Подібні чинники й вливають на собівартість будівництва загалом. Тому у квартири у Києві геть не дешеві.

Як законно збудувати власний житловий будинок

Громадяни, які планують для себе чи своєї родини збудувати двоповерховий житловий будинок житловий будинок до 500 м кв. (без підвалу, цоколю та мансарди), мають знати про сім основних кроків.

Так, перед початком будівництва варто перевірити, чи є у вас земельна ділянка з кадастровим номером, зареєстрована у Державному реєстрі речових прав. Ще має бути державний акт на право власності на землю.

Не менш важливо, щоби цільове призначення ділянки відповідало будівельним планам. Більш детально про усі ці нюанси читайте в нашому матеріалі.

Іноземців зацікавив український ринок нерухомості

На купівлю-продаж житла у 2023 році активно звертають увагу іноземці. Причому їхня активність не є пасивною: громадяни інших країн інвестують свої гроші у квартири та будинки в Україні.

За словами президента Асоціації фахівців з нерухомості Юрія Піти, власниками нерухомості у нашій країні стають громадяни Ізраїлю, Канади та Іспанії.

Зростання інтересу до України з боку іноземців вказує на те, що вони вірять у стабільний розвиток країни, тому вони й інвестують у нерухомість.

Чому люди обирають для життя закриті ЖК

На думку експертки з нерухомості Вікторії Берещак, жити у закритому ЖК людям може подобатися з кількох причин.

По-перше — це високий рівень безпеки, адже територію комплексу, як правило, завжди охороняється. Крім того, якщо девелопер правильно формує цінності та політику продажу, у ЖК може сформуватися спільнота людей з подібними цінностями та потребами. Так мешканцям ЖК легше знайти партнерів чи друзів.

Раніше ми розповідали, у яких районах Києва найвигідніше орендувати житло. А ще сайт Pro Гроші показував, кий вигляд має найдешевша квартира в Ужгороді.

Джерело

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *