Мрія про власне житло може стати реальністю? Як придбати квартиру, коли мало грошей

Мрією мільйонів людей є власне житло, але для багатьох ця мета залишається недосяжною через відсутність необхідних фінансових ресурсів. У зв'язку з цим виникає логічне запитання: як все ж таки придбати квартиру, на яку не вистачає грошей?

З цим питанням журналісти сайту Pro Гроші звернулися до експертки з нерухомості Вікторії Берещак.

Як купити квартиру, якщо не вистачає грошей

За словами експертки, навіть у випадку обмежених фінансових можливостей українці можуть здійснити свою мрію й придбати власну нерухомість. Щоб стати власником квартири, варто розглянути такі варіанти покупки:

  • Перший – інвестувати в будівництво.

Першим кроком в цьому варіанті є правильний вибір інвестиційного об'єкта. Перед тим, як придбати квартиру, важливо визначити комплекс, локацію та концепцію житлового комплексу. Також варто дослідити, на кого цей ЖК розрахований, щоб забезпечити сталий попит.

Потрібно подивитися, щоб у комплексі кількість інвестиційних квартир не перевищувала 15%, адже це певним чином створюватиме конкуренцію на ринку. Після цього можна обрати для себе лот, купити його на середній стадії готовності, адже тоді вартість нерухомості значно нижча, ніж якщо розглядати вже готові квартири.

Вікторія Берещак

Вікторія Берещак

Оглядачка ринку нерухомості

Експертка зазначила, що після введення в експлуатацію ви зможете перепродати квартиру та заробити додаткові гроші на зростанні вартості квадратного метра, і ці кошти можна інвестувати у квартиру своєї мрії.

  • Другий варіант – купити квартиру в розтермінування від забудовника.

У цьому випадку вам, можливо, доведеться заплатити трохи більше, оскільки ціна квадратного метра автоматично зростає на певний відсоток. Проте багато девелоперів зараз пропонують знизити перший внесок з 50% до 15-20%. Після цього ви можете виплачувати за квартиру рівними платежами щомісяця або раз на квартал протягом 3-5 років, а в деяких випадках навіть протягом 7 років.

  • Третій варіант – придбати квартиру за державною пільговою програмою кредитування "єОселя".

В Україні активно розвивається програма пільгової іпотеки. Вона має свої обмеження та умови, проте може бути ідеальним варіантом для купівлі нерухомості, якщо вам не вистачає грошей. Зараз ви можете використовувати цей сервіс як для інвестиційної мети, так і для покупки житла для себе та вашої родини.

Раніше ми повідомляли, як змінилися ціни на оренду квартир. Також ми писали, які ЖК Києва пропонують найдешевші квартири-студії.

Джерело

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *