Окуповані квадратні метри: як росіяни присвоюють майно українців

Росіяни та представники так званих місцевих адміністрацій систематично знищують або присвоюють собі майно місцевих українців.

Про це повідомляють у Центрі національного спротиву.

Проросійська влада на окупованих територіях продовжує порушувати права людей. Одним з найрозповсюдженіших злочинів є — порушення права на власність. Все частіше росіяни, представники окупаційної влади та члени незаконних збройних формувань знищують або присвоюють майно місцевих мешканців.

"Громадяни України, які були змушені виїхати з окупованих територій, на даний час не мають змоги підтвердити право власності на нерухомість. У зв’язку з цим, окупаційна влада не соромлячись допомагає своїм "защитникам отечества", ветеранам бойових дій, особливо тим, які брали активну участь під час широкомасштабного вторгнення", — зазначається у повідомленні.

Для чого росіяни присвоюють майно українців

Окрім того, така нерухомість доволі часто використовується у воєнних цілях. На окупованих територіях, в незаконно привласнених об’єктах, росіяни розміщують особовий склад та свою військову техніку.

“Центр національного спротиву закликає місцеве населення на ТОТ продовжувати передавати інформацію про противника, оскільки це найефективніший спосіб пришвидшити звільнення окупованих територій", — зазначають у Центрі національного спротиву.

Як українцям отримати кошти на відновлення житла

Найбільше руйнувань через військові дії в областях, які знаходяться близько до кордону та зони активних бойових дій. З метою фінансової допомоги для відновлення пошкодженого житла жителів Сумської області, благодійна організація WEYS запустила спеціальну платформу для збору коштів.

Допомога надаватиметься громадянам, чиє помешкання зазнало руйнувань через ворожі обстріли. Для участі у програмі потрібно заповнити анкету та відповісти на додаткові питання стосовно стану свого житла. Потрібно буде надати таку інформацію про себе:

  • повного імені претендента на виплати;
  • даних про пошкодження житла;
  • документального підтвердження або фотодоказів руйнувань;
  • року народження заявника;
  • номера телефону;
  • адреси проживання, включно з населеним пунктом і територіальною громадою;
  • додаткової інформації про обставини чи наслідки.

Після того, як організація отримає заявку та необхідні дані, з претендентом зв’яжуться її представники для уточнення даних. Розмір можливих виплат не уточнюється, адже це питання розглядатиметься індивідуально для кожного окремого випадку залежно від потреб.

Раніше ми писали, чому перед Новим роком дорожчає житло, а також де найдорожча нерухомість в Україні.

Джерело

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *