Оптимальна підлога для невеликого бюджету – що обрати українцям (фото)

На українському ринку досить багато варіантів покриттів для підлоги, які відрізняються не лише ціновими характеристиками. Кожна людина може обрати на власний розсуд ламінат, паркет, вініл чи плитку, враховуючи дизайн житла. Але не завжди найдорожча підлога є найкращою та оптимальною. Навіщо переплачувати за бренд і матеріал, якщо існують покриття, яке може забезпечити і довгострокову надійність, і якість, і практичність для мешканців будинку/квартири.

Сайт Pro Гроші розповідає, яка підлога одночасно поєднує невеликий бюджет і зручність.

Ламінатна підлога

Це один з найпопулярніших варіантів серед українців, адже одночасно дає гарний вигляд покриття, практичність на роки, невелику вартість. Дизайни можуть імітувати як дерево чи камінь, так і плитку. Плюс ламінат легко і швидко укладається без необхідності використовувати клей або цвяхи. До плюсів можна віднести:

  • прости догляд (достатньо пилососу і вологої ганчірки, щоб очистити підлогу);
  • захист від вбирання пилу та інших алергенів;
  • різноманітність декору;
  • менші витрати у порівнянні з природними матеріалами;
  • оформлення у всіх типах приміщень;
  • широкий вибір асортименту в магазинах.

Ціни, знову таки, дуже демократичні. Одна упаковка 32 класу (параметр зносостійкості) з довжиною матеріалу 1 380 мм і шириною 191 мм коштує орієнтовно 1 000 грн. А зі знижками, які часто встановлюють інтернет-магазини, вартість може впасти до 500-600 грн.

Ламінатна підлога у квартирі

Ламінатна підлога у квартиріФото: Pinterest

Лінолеум для покриття підлоги

Ще один бюджетний оздоблювальний матеріал, який виготовляють на полімерній основі та випускають у рулонах. Має хорошу міцність та еластичність, непогано протистоїть жирам і кислотам. Водночас потребує вологого прибирання. До переваг покриття входять:

  • водонепроникність;
  • легкість очищення;
  • невисока вартість;
  • простота монтажу;
  • безшумність при ходьбі;
  • довгий термін придатності.

Але зауважимо, що для оптимального укладання потрібна рівна основа. Вибір потрібно орієнтувати на клас зносостійкості, зокрема, 31 клас характеризується міцністю і щільністю. Ціна одного рулону на 4 м – в середньому 200-220 грн. Залежно від виробника вартість змінюється і доходить до 500 грн за вказані параметри.

Лінолеум у рулонах для підлоги

Лінолеум у рулонах для підлогиФото: Pinterest

Ковролін для підлоги

Це м’яке покриття, з вигляду схоже на елітні килими, але коштує значно дешевше. Завдяки великому різноманіттю кольорів можна підібрати варіанти під будь-який дизайн кімнати. Ковролін має стійкість до стирання та низький рівень зминання ворсу. Плюс досягається хороша шумоізоляція, оскільки матеріал виготовляють із пружного ворсу.

Звісно, присутня деяка чутливість до прямих сонячних променів і води. Прибирання важче, ніж у попередніх варіантах, адже між ворсинками назбирується пилюка. Тому підійде лише суха чистка.

За 4 м ковроліну (ширина) доведеться заплатити приблизно 200-300 грн залежно від виробника.

Ковролін для покриття підлоги

Ковролін для покриття підлогиФото: Pinterest

Що буде з цінами на нерухомість восени

Раніше редакція сайту Pro Гроші дізнавалася в оглядачки ринку нерухомості Вікторії Берещак, чи варто чекати змін цієї осені. На думку експертки, ситуація напряму залежить від перебігу подій на фронті, а також відновлення енергетичної інфраструктури. Адже якщо вороги продовжуватимуть цілеспрямовано та масово бити по станціям, призводячи до вимкнень електроенергії, то ціни на ринку нерухомості зміняться.

Також на попит і вартість впливає психологічний фактор, адже людям потрібно вірити в майбутню перемогу, щоб планувати роботу, бізнес-діяльність, розвиток тощо. Не потрібно думати, що відбудеться різке подорожчання всього, але приблизно на 10-12% до кінця року ціни можуть вирости.

Це пов’язано зі здорожчанням будівельних матеріалів, проблемами з логістичними ланцюжками, нестачею кваліфікованої робочої сили.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що для українців будують безплатне житло і розповідав, хто отримає квартири вже восени. Також ми повідомляли, які інтер'єри кухонь ніколи не вийдуть з моди.

Джерело

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *