Сподобаються навіть найвибагливішим: як здивувати усіх новими шторами для кімнати

Під час вибору інтер'єру для кімнати хочеться врахувати усі нюанси, щоби було комфортно. Не останнє місце в інтер'єрі займає домашній текстиль. Тому штори для будь-якої кімнати потрібно обирати тільки після того, як ви зрозуміли, яку атмосферу хочете у ній створити.

Як розповіла дизайнер інтер'єру Медісон Поппер, для створення затишку у помешканні ідеально підійдуть штори з темних тонів із землистими чи коштовним відтінками.

Чому темні штори не зіпсують інтер'єр

За словами експертки, темніші відтінки, такі як насичений темно-синій або земляно-коричневий, випромінюють тепло, а тому створюють затишок та перетворюють сірий простір у більш привабливий.

"Також ці тони поглинають більшу частину світла, імітуючи ефект кокона", – каже Поттер.

Створити такий же ефект, за словами нью-йоркського дизайнера Артем Кроповінського можна, якщо використати теплі нейтральні відтінки. Це якщо темні вам не подобаються.

1

Фото: James Hare

Він розповів, що можна придбати штори з такими кольорами, як:

  • бежевий;
  • кремовий;
  • слонова кістка.

"Вони випромінюють м'яку та привітну енергію та оптимальні для того, щоб зробити простір більш просторим і відкритим", – зазначив він.

Також можна не цуратися оливкового кольору, який зараз номер один серед трендів. На думку дизайнерів, він створює у помешканні особливу атмосферу природи.

1

Tori Murphy

Тим часом смарагдово-зелений, бордовий і сапфірово-блакитний додають нотку розкоші, але їх варто використовувати обмежено.

Які помилки в дизайні зіпсують квартиру

Якісний ремонт неможливий без максимальних зусиль, адже одна не важлива, на перший погляд, неточність може призвести до проблем. Тому обов'язково звертайте увагу на такі деталі:

  • брак розеток;
  • перебір проводів і подовжувачів;
  • погане маскування сантехнічного люка;
  • неохайні стики підлог і стін;
  • масивні молдинги та "ліпнина" у великій кількості;
  • сушка для білизни на видноті;
  • невдалий декор;
  • перебір відкритих полиць та інших поверхонь.

І ще одна важлива помилка багатьох українців – економія на меблях. Саме вони роблять квартиру максимально комфортною і зручною, тож не варто економити та купувати дешеві вироби.

Як кольори в інтер’єрі впливають на настрій

Правильно підібрана гама – запорука гарного самопочуття. Наприклад, червоний колір часто пов'язують з енергією, силою та страхом, почуттям влади, агресії та пристрасті.

У великій кількості він може навіть підвищити пульс і кров'яний тиск. Іноді колір також викликає напруженість та нервозність.

Детальніше про те, як інші кольори впливають на інтер'єр можна прочитати у нашому матеріалі.

Раніше ми писали, як створити казку для дитини та підібрати дизайн інтер’єру спальні, який сподобається кожному. Також ми писали, що потрібно знати про ефективне планування кімнати.

Джерело

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *