Таємниці будівництва: як на ринку продають невдалі квартири

На ринку нерухомості завжди можна зустріти певні акції від девелоперів. Однак у людей виникає логічне питання, невже в такий спосіб забудовник намагається продати неліквідне житло і чи варто тоді його купувати.

Про це у коментарі сайту Pro Гроші розповіла оглядачка ринку нерухомості Вікторія Берещак.

Дійсно, девелопери намагаються підняти попит на неліквідні квартири на ринку. І під цей критерій наразі потрапляє одразу декілька видів житла.

Багатоквадратні помешкання. Зараз у людей знизилася межа попиту на середню площу. Вони шукають квартири менші за плануванням. Біда лише в тім, що більшість нових проєктів, які наразі є на ринку, девелопери планували ще до повномасштабного вторгнення, коли в пріоритеті була зовсім інша квадратура.

Саме тому, щоб якось поновити зацікавленість на таке житло, девелопери почали робити дисконти й спецпропозиції. Зараз, наприклад, чималі знижки мають великі трикімнатні квартири тощо. Але в умовах обмеженого попиту, який є сьогодні, дисконт, вже не розповсюджуються винятково на неліквідні квартири. Вони стосуються абсолютно на весь ринок, – говорить експертка.

У такий спосіб девелопери намагаються привернути увагу платоспроможного покупця, яких не так вже й багато, та перетягнути його на свій бік.

Також неліквідними вважаються квартири з нестандартним плануванням. Це те житло, яке має гострі та скошенні кути, незрозумілі геометричні форми тощо.

Таке планування обирають не всі покупці, а тому продати його досить важко. Саме тут девелопери застосовують додатковий дисконт або спеціальні умови з розтермінування, – додає Вікторія Берещак.

Та і загалом через малу платоспроможність покупця сьогодні забудовники вдаються до будь-яких маркетингових ходів, аби лише пожвавити попит.

Як може змінитися ринок нерухомості за 5 років

Раніше ми вже розповідали вам про те, що за такий час можуть відбутися значні трансформації. Наприклад, подальше зростання цін. Особливо це стосується міст з високим попитом, таких як:

  • Київ;
  • Харків;
  • Львів.

Підвищенню вартості нерухомості сприятиме інфляція, а також зростання цін на будівельні матеріали та працю.

Також не варто забувати про розвиток сучасного життя. Покупці все частіше обирають сучасні технологічні рішення та інновації.

У майбутньому це може охоплювати смартбудинки з автоматизованими системами управління, зручності для збереження енергії та дотримання екологічних стандартів.

Про інші зміни на ринку нерухомості ви можете прочитати в нашому матеріалі за посиланням.

Раніше ми повідомляли, як не стати жертвою аферистів при покупці нерухомості. Також ми писали, скільки коштують квартири преміумкласу на Печерську.

Джерело

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *