Таємниці дизайну – як оживити інтер’єр контрастними відтінками (фото)

Останні кілька років більшість людей роблять ремонти надаючи перевагу дизайнам з нейтральними кольорами без особливих акцентних моментів, але даремно. Контраст – це ключовий елемент в дизайні, який завжди привертає увагу. Крім того, сучасні підходи дозволяють експериментувати та змішувати відтінки на власний смак.

Експерти Homes & Gardens розповіли про професійні способи вибору та використання контрасту.

Конфліктними кольорами вважаються ті, що знаходяться напроти один одного на колірному колі. У зв'язку з цим люди уникають поєднання цих кольорів.

Проте, в сучасному дизайні для створення контрасту використовують різні комбінації кольорів, які сподобаються. Ось декілька порад від дизайнерів, що допоможуть правильно використовувати цей прийом.

Як правильно використовувати контраст в інтер'єрі

Експерт з кольору Рут Моттерсхед рекомендує обирати ті відтінки, які приносять вам задоволення, але бути обережними з яскравими кольорами. Використовуйте їх як акцент, що надасть інтер'єру вишуканості.

"Якщо ви обрали дуже сміливі, контрастні або яскраві відтінки, уважно подумайте про простір, у якому ви їх будете використовувати, оскільки ці тони посилять відчуття динамізму та енергії", – каже експерт.

Контрастний акцент в інтер'єрі

Контрастний акцент в інтер’єріФото: Pinterest

Комбінуйте протилежні відтінки разом з такими ж малюнками

Експерт з дизайну інтер'єрів Стефан Орменісан пропонує поєднувати контраст не тільки за допомогою кольорів, але й різноманітними візерунками. Такий максималістський підхід додає дизайну динаміки та створює цікавий акцент.

"Гарною ідеєю буде почати з менших деталей, таких як аксесуари, і додати кілька кольорових подушок і килимка", – підказує дизайнер.

Поєднання кількох візерунків

Поєднання кількох візерунківФото: Pinterest

Використовуйте різні кольори для стелі та стін

Наважтеся на сміливі рішення під час вибору колірної палітри. Змішування контрастних кольорів для стелі та стін додає простору унікальність.

Варто зауважити, що обираючи кольори, потрібно діяти розсудливо. Проте такий підхід приносить відчуття драматизму та оригінальності.

Різні кольори додадуть певної "родзинки" інтер'єру

Різні кольори додадуть певної “родзинки” інтер’єруФото: Pinterest

Який колір даремно ігнорують в інтер'єрі

Люди рідко використовують колір хакі, коли роблять ремонт. Це пов'язано з тим, що раніше він здавався занадто темним для житлових приміщень. Але насправді цей відтінок має заспокійливий ефект та відчуття єдності з природою.

Сьогодні експерти визнають його як позачасовий тренд. Крім того, нещодавно дизайнери відзначили, що хакі приваблює сучасність, глибину та характер в інтер'єрах, особливо в приміщеннях з великою кількістю природного світла. Взагалі вважається, що хакі внесе стиль, глибину та різноманітність в будь-який інтер'єр.

Раніше ми повідомляли, скільки коштує винаймати квартиру площею 15 квадратів. Також сайт Pro Гроші ділився порадами, які допоможуть збільшити простір маленької кухні.

Джерело

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *