Австралійський виробник вина TWE купує американського конкурента DAOU Vineyards за $900 млн

Угода ґрунтується на плані австралійської фірми Treasury Wine Estates (TWE) щодо виведення свого портфеля на вищий ринок, де, за її словами, попит і прибуток вищий і дозволяє TWE глибше проникнути в новий географічний сегмент.

Десять років тому TWE знищило тисячі пляшок дешевого вина, яке воно не могло продати у США після агресивної експансії. У 2021 році, коли Китай запровадив величезне мито, TWE заплатило $315 млн за каліфорнійську компанію Frank Family Vineyards, назвавши її люксовим брендом, але прибуток від бізнесу TWE у США знизився за рік до червня 2023 року.

«Я не несу відповідальності за останні 20 років. Я несу відповідальність за останні три», — заявив генеральний директор TWE Тім Форд, який прийшов на цю посаду 2020 року.

TWE продовжує розширення в США, навіть незважаючи на те, що воно чекає на нещодавно оголошений Китаєм перегляд тарифів, які завадили цій країні стати найбільшим ринком TWE.

TWE очікує, що угода – друга за величиною угода між австралійською компанією та американською компанією цього року, як показали дані Dealogic, – закриється до кінця 2023 року і принесе прибуток до відрахування відсотків та податків у розмірі від $23 млн до $25 млн у другій половині 2024 року.

Джерело: reuters

Джерело

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *