Бразильські брати Батиста інвестують $1 млрд у розвиток залізорудних копалень

Брати-мільярдери Батіста, які стоять за бразильським м’ясним гігантом JBS SA, готуються інвестувати понад $1 млрд у розширення виробництва на шахтах, які вони придбали минулого року у Vale SA.

Сімейний холдинг J&F Investimentos SA став несподіваним покупцем залізорудних та марганцевих копалень Vale у центрально-західному штаті Мату-Гросу-ду-Сул, що стало їх першим входом у металургійний бізнес. Активи на суму $1,2 млрд. також включали логістичні операції.

Брати Джослі Батіста, 51 рік, та Уеслі Батіста, 53 роки, збільшили сімейний стан, створений глобальною експансією JBS з метою диверсифікації інтересів холдингу. Їм належить один із найбільших у світі виробників целюлози, банк та компанії, що спеціалізуються на енергетиці та косметиці. Найбільшим активом сім’ї є майже 49% акцій JBS, вартість яких зараз становить близько $4,1 млрд.

J&F Mineracao, як називається гірничодобувний підрозділ, планує побудувати 50 км залізничних ліній, щоб з’єднати копальні з портом Грегоріо Курво. Розподільний центр було відкрито минулого місяця у південно-східному штаті Мінас-Жерайс.

За словами представника, компанія також збільшить свій флот барж, додавши ще 400. Навантажені залізною рудою баржі прямують до уругвайського порту Нуева-Пальміра річками Парагвай і Парана.

Як і у випадку з Vale, J&F має стратегію, спрямовану на видобуток руди з більш високим вмістом, для переробки якої потрібно менше енергії, оскільки галузь прагне скоротити викиди. Фірма розробляє так звані «натуральні окатиші», які, за її словами, можуть замінити до 30% залізорудних котунів у методі «прямого відновлення заліза» при виробництві сталі, що дозволить знизити викиди вуглекислого газу на 6–15%.

Джерело: Bloomberg

Джерело

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *