HMC Capital купує дата центр Group Global Switch Australia за $1,3 млрд

Активи центру обробки даних у рамках угоди стануть основою для угоди у сфері нерухомості та створять платформу, яку фірма HMC Capital, заснована та підтримувана банкіром, який став інвестором, Девідом Ді Піллою, має намір вивести на біржу.

Чотири роки тому федеральний уряд заборонив державним установам використовувати Global Switch Australia, якій належать два великі проєкти в центральній частині Сіднея через проблеми з безпекою даних.

Поглинання HMC Capital відбулося після того, як консорціум під керівництвом Blackstone нещодавно придбав більшу групу центрів обробки даних AirTrunk за більш ніж 24 млрд. австралійських доларів.

Глобальне зростання попиту на центри обробки даних, зумовлене розвитком штучного інтелекту, спонукало HMC розширити свою діяльність та зайнятися інвестиціями в інфраструктуру.

“Центри обробки даних є дуже “гарячим товаром”, оскільки ажіотаж навколо штучного інтелекту не показує жодних ознак уповільнення, і тому такі компанії, як HMC, прагнуть закріпитися в цій галузі”, – сказав Тім Уотерер, аналітик ринку в KCM Trade.

Керуюча компанія заявила, що створить глобальну цифрову інфраструктурну платформу, яка включатиме оператора центру обробки даних і новий інституційний фонд, що не котирується, під управлінням HMC.

Джерело: reuters

Джерело

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *