Японський фонд INCJ продає акції Renesas на суму $1,8 млрд

Японський фонд INCJ заявив, що акції були продані переважно іноземним інституційним інвесторам.

Ціна продажу у розмірі 2143 єн за акцію є знижкою на 8,01% до ціни закриття акції Renesas у 2329,5 єн у четвер, йдеться в окремій заяві фонду у п’ятницю.

INCJ раніше володіла 6,65% акцій Renesas, йдеться у заяві компанії у четвер. Він зберіг за собою незначну частку 75 акцій порівняно зі 130 млн акцій.

За даними Dealogic, ця угода є п’ятою за величиною угодою в Азії цього року і другою за величиною в Японії з 2020 року.

Фонд вперше інвестував у Renesas в 2013 році, придбавши 69% акцій виробника мікросхем, який відчуває труднощі, який на той час був провідним у світі виробником чіпів мікроконтролерів, що використовуються в автомобілях.

Renesas зазнала величезних збитків, зіткнувшись з гострою конкуренцією з боку іноземних конкурентів, таких як Samsung Electronics.

Фінансована японськими платниками податків компанія INCJ, яка була заснована в 2009 році як тимчасовий план розвитку нових галузей та прийняття ризикованих, довгострокових інвестицій, спробувала протистояти пропозиції про поглинання американської приватної інвестиційної компанії KKR & Co.

В останні роки INCJ стабільно продавала свою частку в Renesas і має намір вийти зі всіх своїх інвестицій до березня 2025 року.

Джерело: reuters

Джерело

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *