Данська фармкомпанія Novo побудує завод вартістю $6 млрд на тлі різкого зростання попиту на ліки від ожиріння

Novo Nordisk інвестує у розширення своїх виробничих потужностей, оскільки компанія бореться за збереження домінування на ринку засобів для схуднення, обсяг якого, як очікується, до 2030 року сягне $100 млрд.

Згідно з заявою, опублікованою в п’ятницю, цього року розпочнуться роботи на новому заводі площею 170 тис. кв. м на існуючих об’єктах компанії в Калундборгу, Данія. Частина інвестицій включена в капітальні витрати 25 млрд крон, які компанія вже оголосила на цей рік.

Novo заявила, що фабрика буде виробляти продукцію для свого портфеля серйозних хронічних захворювань, який включає засоби для зниження ваги і лікування діабету Wegovy і Ozempic, препарати, які привернули до Novo увагу і зробили її найціннішою компанією в Європі. “Попит настільки значний, що, швидше за все, ми не зможемо задовольнити його в найближчому майбутньому”, – заявив в інтерв’ю генеральний директор Ларс Фруергаард Йоргенсен.

Novo зараз стикається з більшою конкуренцією, оскільки Eli Lilly & Co. отримала на цьому тижні дозвіл від регулюючих органів США та Великобританії на продаж своїх ліків від діабету Mounjaro, призначеного також для зниження ваги.

Джерело: Bloomberg

Джерело

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *