Іспанія придбає пакет акцій Telefonica на суму $2,2 млрд

Sepi, іспанська інвестиційна компанія, придбає до 10% акцій Telefonica – частка, яка може становити понад €2 млрд – у спробі забезпечити «велику стабільність акціонерів» та захистити «стратегічні можливості» колишньої телекомунікаційної монополії.

Ці інвестиції є агресивним кроком Іспанії, спрямованим проти плану Saudi Telecom Co. інвестувати мільярди в Telefonica та стати найбільшим акціонером оператора зв’язку. Якщо Sepi спочатку придбає 10% акцій мадридської компанії, уряд стане її найбільшим інвестором, затьмаривши Blackrock Inc., Caixabank SA та Banco Bilbao Vizcaya Argentaria SA. Ця позиція ознаменує собою серйозне зрушення для Іспанії, яка останніми роками виявилася більш неохочею, ніж інші європейські країни, втручатися в ринки і брати на себе відповідальність за корпорації.

“Telefonica – провідна телекомунікаційна компанія як в Іспанії, так і за кордоном”, – заявили в Sepi. «Вона здійснює комплекс заходів, що мають вирішальне значення для економіки, досліджень, безпеки, оборони та добробуту громадян».

Джерело: Bloomberg

Джерело

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *