Каліфорнійський університет виходить на ринок облігацій із цінними паперами на $1,7 млрд

Каліфорнійський університет використовуватиме ринок муніципальних облігацій, прагнучи максимізувати заощаджені кошти на поверненні коштів та впоратися з потенційними відстрочками фінансування.

Згідно з попередніми документами щодо облігацій, облігації на суму $1,59 млрд будуть звільнені від податків, а $145 млн будуть оподатковуватись, проте оподатковувана серія буде звільнена від оподаткування в штаті Каліфорнія.

Облігації зі строком погашення у 2024 році мають рейтинг Аа2 від Moody’s Investors Service та рейтинги подвійного А від Fitch Ratings та S&P Global Ratings. Продажом управляють Barclays Plc, Bank of America Securities та Jefferies.

Очікується, що попит інвесторів на облігації буде високим, за словами Дена Солендера, голови відділу муніципального боргу Lord, Abbett & Co.

“Поки угода з Каліфорнійським університетом оцінена адекватно, вона повинна отримати хороший відгук на всі свої облігації”, – сказав Солендер. «З огляду на звільнення Каліфорнії від податку та сильний кредитний рейтинг вони зможуть отримати нижчу прибутковість, ніж багато облігацій з аналогічним рейтингом по всій країні».

Фінансування університетської системи збільшилося приблизно на 7,9% у поточному фінансовому році.

Як найбільша система державних університетів США з точки зору доходів, кількості заявок і набору студентів, Каліфорнійський університет також керує шістьма медичними школами і трьома національними лабораторіями. У 2023 фінансовому році у ньому навчалося 289 696 студентів та аспірантів очного відділення.

Джерело: Bloomberg

Джерело

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *