Народний банк Китаю направить $42 млрд на викуп державою непроданого житла

Заступник керуючого центрального банку Китаю Тао Лін оголосив про так звану програму повторного кредитування на брифінгу в Пекіні в п’ятницю, через кілька годин після того, як уряд представив безпрецедентний пакет заходів щодо розв’язання кризи нерухомості в країні.

Фінансування буде поширене на 21 постачальника, включаючи політичні банки, державні комерційні кредитори та акціонерні банки за ставкою 1,75%. Кредити, розраховані на один рік, буде пролонговано чотири рази.

Програми рекредитування НБК складаються з дешевого фінансування, що пропонує банки Китаю, що дозволяє їм розширювати кредитування певних секторів економіки.

Політики раніше оголосили про значне пом’якшення правил іпотеки та закликали місцеві органи влади купувати непродане житло у забудовників для перетворення на доступне житло.

Кредиторам у новій програмі буде запропоновано надати фінансування регіональним державним підприємствам, обраним місцевою владою для підтримки купівлі непроданого ними житла за розумними цінами.

Криза нерухомості в Китаї стала найбільшою перешкодою для економічного зростання, оскільки нездатність забудовників країни здати попередньо продані квартири впливає на настрої споживачів. Офіційні дані у п’ятницю показали, що ціни на житло у квітні зафіксували саме різке падіння у місячному вирахуванні за десятиліття.

Джерело: Bloomberg

Джерело

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *