На територiї лiкарнi святого Луки у Львовi побудують новi корпуси

На територiї лiкарнi святого Луки у Львовi побудують новi корпуси

Сесiя Львiвської мiськради прийняла ухвалу про створення передумов для розширення i модернiзацiї медичної iнфраструктури мiста. Йдеться про обмiн у приватної компанiї територiї пiд будiвництво нових корпусiв лiкарнi святого Луки Першого медоб’єднання.

Зокрема, це обмiн будiвель та споруд, якi розташованi на вул. Навроцького, 25Ю i перебувають у власностi ТзОВ “Адiрент” (межують з дiлянкою лiкарнi), на iншi об’єкти комунального майна на вул. Пiвколо, 14, якi надають ТзОВ “Адiрент”.
Як пояснив генеральний директор Першого медоб’єднання Олег Самчук, у зв’язку зi збiльшенням кiлькостi поранених та внутрiшньо перемiщених осiб внаслiдок вiйськових дiй є потреба у розширеннi та будiвництвi нових корпусiв лiкарнi святого Луки, зокрема хiрургiчного та дiагностично-терапевтичного. Цi корпуси не лише розширять потужностi лiкарнi, а й дозволять впровадити сучаснi методи дiагностики, лiкування та реабiлiтацiї. А це пiдвищить рiвень медичного обслуговування i покращить результати лiкування.
“Потреба у наданнi якiсної та високотехнологiчної медичної допомоги зростає щодня, особливо у зв’язку зi збiльшенням кiлькостi поранених та внутрiшньо перемiщених осiб внаслiдок вiйськових дiй. Ця необхiднiсть ставить важливе завдання розширення та модернiзацiї медичної iнфраструктури для забезпечення мешканцям якiсної медичної допомоги”, – зауважив Олег Самчук.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, Перше медичне об’єднання Львова – багатопрофiльний заклад охорони здоров’я, який надає комплексну квалiфiковану медичну допомогу iз замкненим циклом лiкування та реабiлiтацiї i включає серед iншого: реконструктивну хiрургiю, ортопедiю, лiкування опiкових травм, фiзичну, психологiчну та психосоцiальну реабiлiтацiю, протезування тощо.
Впродовж 2023 р. тут квалiфiковану медичну допомогу отримали 511 тис. пацiєнтiв, зокрема: у лiкарнi святого Пантелеймона – 262 тис. (що на 129% бiльше, нiж у 2021 р.), у лiкарнi святого Луки – 34 тис. (+123%), у Амбулаторно-полiклiнiчному центрi – 165 тис. (+125%). Вiд початку вiйни тут пролiкували понад 12 тис. внутрiшньо перемiщених осiб.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *