Rolex купить виробника люксових годинників Bucherer вартістю близько $4,5 млрд

Rolex SA перевертає світ роздрібної торгівлі розкішними годинниками, купуючи Bucherer AG в рамках угоди, яка вперше дає швейцарському бренду значну присутність у споживчих продажах.

Крок, який може мати довгострокові наслідки для конкуруючих рітейлерів, полягає в тому, що найбільший у світі виробник розкішних годинників тепер контролюватиме понад 100 магазинів Bucherer по всьому світу.

Хоча бутіки продовжать працювати незалежно, збережуть ім’я Bucherer і продаватимуть годинники інших марок, цей крок викликав стурбованість інвесторів щодо можливого скорочення постачання до інших магазинів. Акції Watches of Switzerland Group, найбільшого дилера Rolex у Великій Британії, втратили понад чверть своєї вартості на цій новині.

За словами Жана-Філіппа Берчі, аналітика Vontobel, який оцінив вартість Bucherer приблизно в $4,5 млрд, покупка є логічним кроком для двох компаній, які мають дуже тісні стосунки з 1924 року.

У Rolex заявили, що рішення про купівлю Bucherer було ухвалено після того, як сім’я, яка контролює рітейлера, вирішила продати його. Тим не менш, це знаменує собою стратегічне зрушення для найбільшого швейцарського годинникового бренду, який вже давно заявляв, що не продаватиме свій годинник безпосередньо споживачам.

В даний час у світі є тільки один магазин, що належить і керований Rolex, у його рідному місті Женеві. Угода з Bucherer надасть бренду прямий зв’язок зі своїми клієнтами, а також більший контроль і нагляд за поширенням, розподілом, а також ціноутворенням на годинник, що був у вживанні.

Джерело: Bloomberg

Джерело

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *