Саудівський банк Albilad залучив $1,3 млрд для свого ETF-підрозділу

Підрозділ цінних паперів банку Albilad залучив 10 млрд гонконгських доларів ($1,3 млрд.) для свого Albilad CSOP MSCI Hong Kong China ETF.

Фонд більший за будь-який зі своїх аналогів, які котируються на біржі Саудівської Аравії, згідно з даними, зібраними Bloomberg. Він почне торгуватися наступної середи.

ETF забезпечить більш легкий доступ у місцевій валюті для інвесторів, які шукають доступ до китайських акцій, і з’являється на тлі ознак зміцнення зв’язків між Пекіном та Ер-Ріядом. Ще один ETF, який відстежує акції, що котируються на Гонконзькій біржі, готується до запуску до кінця року Saudi Awwal Bank, одного з найбільших кредиторів країни.

ETF інвестуватиме в китайські акції через зареєстрований у Гонконзі CSOP MSCI HK China Connect Select ETF, до найбільших активів якого входять фірма електронної комерції Meituan та виробник спортивного одягу Anta Sports Products Ltd.

Залучена сума значно перевищує очікувані $400 млн. Її розмір затьмарив сукупну ринкову вартість усіх дев’яти ETF, які торгуються в Саудівській Аравії, включаючи два, які інвестують в акції США, показують дані, зібрані Bloomberg.

ETF знаменує собою ще один крок Пекіна зі зміцнення зв’язків із країнами Перської затоки на тлі напруженості із Заходом і в міру того, як саудівські інвестори нарощують свою присутність в Азії.

Джерело: Bloomberg

Джерело

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *