Статки Ілона Маска збільшилися на $34 млрд завдяки найбільшому зростанню акцій Tesla

Акції Tesla завершили день зростанням на 22% і вийшли на позитивну динаміку за підсумками року після того, як автовиробник повідомив про свій найбільший квартальний прибуток з літа 2023 року. Маск у веб-трансляції після релізу спрогнозував зростання продажів автомобілів на 30% наступного року і оголосив, що Cybertruck вперше приніс квартальний прибуток.

Зростання відбулося після чотирьох кварталів поспіль невтішних результатів найбільшого у світі виробника електромобілів, який зіштовхнувся із труднощами на тлі уповільнення споживчого попиту.

Приріст багатства Маска став третім за величиною за всю його історію і збільшив його статки до $270,3 млрд, випередивши на $61 млрд Джефа Безоса, що зайняв друге місце.

Акції та опціони Tesla становлять близько трьох чвертей його стану, який також включає великі частки в SpaceX, соціальній медіа-платформі X та фірмі штучного інтелекту xAI.

У веб-трансляції після публікації доходів Tesla Маск сказав, що він наполягатиме на федеральному процесі схвалення автономних транспортних засобів, якщо його призначать на посаду потенційної другої адміністрації Трампа. Tesla робить ставку на автономні транспортні засоби як ключову область зростання. Маск сказав, що він очікує, що Tesla почне розгортання роботаксі Cybercab у 2026 році і планує, що компанія зрештою буде виробляти від 2 до 4 мільйонів одиниць на рік.

Джерело: Bloomberg

Джерело

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *