Stonepeak купує оператора вантажних контейнерів Textainer вартістю $7,4 млрд

Stonepeak Partners погодилася купити Textainer Group Holdings Ltd. у рамках угоди, внаслідок якої вартість підприємства, що займається орендою контейнерів, становитиме близько $7,4 млрд.

Згідно з заявою, опублікованою в неділю, акціонери Textainer отримають $50 за акцію готівкою, при цьому загальна вартість звичайних акцій складе $2,1 млрд. Це приблизно на 46% вище за ціну закриття акції в $34,15 у п’ятницю.

Textainer має в своєму розпорядженні парк інтермодальних контейнерів ємністю понад 4 млн двадцятифутових еквівалентних одиниць, які вона здає в оренду провідним світовим судноплавним лініям та іншим клієнтам.

“Textainer формує найважливішу ланку в глобальній торгівлі”, – сказав Джеймс Вайпер, старший керуючий директор Stonepeak. «Бізнес спирається на високоякісні активи та контрактні грошові потоки, які забезпечують суттєвий захист від негативних наслідків та стійку продуктивність протягом усього циклу».

Очікується, що операцію буде завершено в першому кварталі 2024 року, після чого компанія вийде з лістингу Нью-Йоркської фондової біржі та Йоганнесбурзької фондової біржі. Це підлягає схваленню акціонерами та схваленню регулюючих органів.

Джерело: Bloomberg

Джерело

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *