Трейдери зробили ставку на дворазове зростання ціни на акції Nvidia

Кол-опціони, що передбачають зростання ціни до $1 300 за папір, з датою виконання 23 лютого 2024 року, були серед найбільш ставок, що найбільш активно торгуються, за кілька годин до публікації звіту Nvidia, пише The Wall Street Journal з посиланням на дані Cboe Global Markets.

Така оцінка майже вдвічі перевищує котирування. На закритті основних торгів у середу акції найбільшого виробника чіпів для машинного навчання коштували $674,7 за папір, подешевшавши на 2,85%. Після того, як прогноз Nvidia щодо виручки перевершив очікування Уолл-стріт, папери злетіли на 9% на постмаркеті. Стрибок до $1 300 призвів би до зростання ринкової вартості Nvidia до $3,2 трлн.

Трейдери також ставили на зростання ціни акцій до $700 та $800, зазначає видання.

Кол-опціон дає право купити акцію або інший актив за фіксованою ціною у певний час. Трейдери використовують їх, щоб робити ставки на суттєві коливання котирувань, а також хеджування інших частин інвестиційного портфеля.

Стрибок акцій Nvidia призвів до зростання ф’ючерсів на індекси та ралі компаній-конкурентів та постачальників по всьому світу. Акції конкуруючих з Nvidia компаній AMD та Intel виросли на постмаркеті в Нью-Йорку на 4,1% та 1,4% відповідно. Ф’ючерси на Nasdaq 100 подорожчали більш як на 1%.

Акції SK Hynix, основного постачальника мікросхем пам’яті для Nvidia, підскочили у четвер на торгах у Сеулі на 4,7%. Акції японського виробника обладнання для тестування чипів Advantest зросли на 6,3%. Акції найбільшого контрактного виробника чіпів TSMC додали у ціні 2,1%.

Джерело

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *