Активісти «законсервували» столичну пам’ятку архітектури

"Законсервовано" будинок з хлібною лавкою, що на Ярославому Валу.

Прокуратуру закликають звернути увагу на старовинну будівлю

Київські активісти провели акцію з «консервації» входів до міської пам’ятки архітектури — будинку з хлібною лавкою на Ярославовому валу, якій налічується  понад півтора століття.

Про це на своїй сторінці в соцмережі повідомив столичний пам’яткоохоронець  Дмитро Перов.

«Разом з представниками ініціативи «Спадщина»законсервували вхід до памʼятки архітектури місцевого значення — Будинок з хлібною лавкою, 1860 року, що на вулиці. Ярославів Вал, 27», — написав Перов.

За його словами, тривалий час будинок перебуває в закинутому стані. А влітку минулого року тут почали так звані «протиаварійні роботи», внаслідок яких садиба втратила частину внутрішніх перекриттів та отримала величезну «пробоїну» з внутрішнього боку.

Водночас останнім часом входи до будівлі були відкриті, а вікна відчинені навстіж, що полегшувало доступ до нього  всіляких маргінальних елементів, які могли накоїти біди.

Примітно, що будинок з хлібною лавкою представляє  найстаріший період забудови Ярославого Валу, що збереглася до наших днів. Цього року садибі виповнюється 164 роки.

У контексті цього активісти закликали Київську міську прокуратуру звернути увагу на подальшу долю цього обʼєкта  культурної спадщини.

Нагадаємо, на сайті Київради розміщено петицію з вимогою надати статус пам’ятки історичному будинку на вулиці Франка, 26. Цей двопоперховий будинок у стилі класицизму було збудовано у 1899 році на замовлення адвоката Окружного суду Київської губернії Семена Замкова.

Як повідомлялося, Департамент охорони культурної спадщини КМДА погодив надбудову «Замку Річарда» в Києві. Її погодило також і Міністерство культури та інформаційної політики України

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *