ДІАМ звернулася до суду через порушення на будівництві ЖК біля Солом’янського парку

ДІАМ подала до суду через порушення на будівництві біля Солом’янського парку в Києві.

Держінспекція вимагає визнати незаконними дії КМДА щодо видачі містобудівних умов

Державна інспекція архітектури та містобудування звернулася до суду через порушення на обʼєкті, який будується в Києві біля Солом’янського парку.

Про це повідомляє Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Йдеться про будівництво ЖК «CitiZen» на ділянці за адресою: Шаповала, 1-3, яке восени минулого року спричинило обвал частини схилу Солом’янського ландшафтного парку.

«У ході державного архітектурно-будівельного нагляду щодо дотримання Департаментом містобудування та архітектури Київської міської державної адміністрації вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності була виявлена низка порушень при видачі містобудівних умов та обмежень для проектування об’єкта будівництва», – повідомляє пресслужба міністерства.

15 березня ДІАМ ухвалила рішення про зупинення дії містобудівних умов та обмежень для цього об’єкта будівництва. Також Держінспекція подала до Київського окружного адміністративного суду позовну заяву про визнання протиправними та незаконними дії КМДА щодо видачі містобудівних умов та обмежень і відповідно – їхнього скасування.

Нагадаємо, у жовтні минулого року у КМДА пообіцяли, що забудовник усуне наслідки обвалу власним коштом.

Більше новин, фото та відео у телеграм-каналі  KASHTAN NEWS. Досі не підписані на новини Києва та України в телеграмі? Підписуйтеся та першими дізнавайтеся про найголовніше в телеграмі.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *