Громадян просять долучитися до захисту Софійського собору

Суд розгляне позов щодо заборони будівельних робіт поблизу Софійського собору.

У Києві небайдужих представників громадянського суспільства та медіа закликають долучитись до захисту Софійського собору

На сполох ударили  в  зв’язку із запланованою реконструкцію готельно-офісного комплексу «Прага» на вулицях Володимирська, 36 та Золотоворітська, 11.

Як зазначає Мінкультури та інформаційної політики, ці роботи призведуть до негативного впливу на візуальне сприйняття об’єкта всесвітньої спадщини ЮНЕСКО – компонента «Собор Святої Софії і прилеглі монастирські споруди». Це також може порушити гармонійну історичну вісь, яка пролягає  вулицею Золотоворітською, забезпечуючи перспективний вигляд на купол Дзвіниці ансамбля Софії Київської.

Міністерство оскаржувало судові рішення в апеляційному та касаційному порядках. Незважаючи на висновки ЮНЕСКО та заборони, будівельники продовжують втілювати свій проєкт і навіть зверталися до поліції з вимогою розпочати кримінальне провадження проти посадовців міністерства.

Завдяки зверненню Уряду до Верховного Суду вдалося відновити розгляд справи. Таким чином, спроба виграти цей судовий процес стала останньою можливістю захистити культурну спадщину світового значення в рамках судової справи, наголошують у міністерстві. Судове засідання відбудеться 23 січня 2024 року, о 14:00, Шостий апеляційний адміністративний суд (м. Київ, вулиця Князів Острозьких, 8, корпус 30).

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *