Із забудовника на користь киян стягнули велику суму грошей

Несумлінний забудовник.

Суд став на захист інтересів міста

Столична прокуратура через суд стягнула із  забудовника 14,5 млн грн пайової участі на розвиток інфраструктури столиці, які не були сплачені після зведення і здачі в експлуатацію багатоповерхівки в  Шевченківському районі міста.

Про це повідомляє прокуратура Києва.

Як розповіли  в  правоохоронному відомстві, піл час перевірки було виявлено порушення інтересів територіальної громади, пов’язані з ухиленням забудовника від сплати коштів пайової участі у розвитку інфраструктури столиці.

Зокрема, побудувавши у 2021 році багатоповерховий житловий будинок на вулиці Багговутівська, забудовник не сплатив визначений законодавством платіж до місцевого бюджету для створення і розвитку інфраструктури столиці.

У зв’язку з цим  Шевченківська окружна прокуратура Києва звернулася до міського Господарського суду з позовом в інтересах територіальної громади з проханням стягнути з комерційної структури зазначену  суму.

За результатами розгляду справи  суд погодився з доводами прокурора та задовольнив позов.

Як повідомлялося, Київський суд поставив крапку в тяганині щодо захисту пам’ятки всесвітньої спадщини ЮНЕСКО Софії Київської від загроз, пов’язаних із так званою «реконструкцією» готельно-офісного комплексу «Прага».

В іншому випадку суд повернув у власність громади землю на горі Юрковиця, на якій планували незаконне будівництво.

Нагадаємо, Господарський суд Києва стягнув з комерційної структури майже пів мільйона гривень шкоди, заподіяної внаслідок незаконної вирубки дерев на орендованій нею земельній ділянці.

Більше новин, фото та відео у телеграм-каналі  KASHTAN NEWS. Досі не підписані на новини Києва та України в телеграмі? Підписуйтеся та першими дізнавайтеся про найголовніше в телеграмі.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *