Погодили надбудову на «замку Річарда». Тепер вона буде цегляною

Погоджено надбудову на замку Річарда.

На жаль, Департамент охорони культурної спадщини КМДА погодив надбудову «Замку Річарда» в Києві. Її погодило також і Міністерство культури та інформаційної політики України

Пам’яткоохоронець  Дмитро Перов у Фейсбуку розкритикував такі дії, він шкодує що замовники будівництва не зважили на суспільний розголос.

Водночас Департамент охорони  культурної спадщини КМДА пояснив ситуацію із «Замком Річарда», що на Андріївському узвозі, 15. Управлінці опрацювали проєктну документацію, надану дочірнім підприємством з іноземними інвестиціями TransNational Resourses, L.L.C.

З метою збереження пам’ятки та усіх автентичних складових і елементів, було зобов’язано власника актуалізувати паспорт пам’ятки, в якому будуть детально описані автентичні елементи та історичні нашарування та уточнено предмет охорони;  оновити охоронний договір, в якому врахувати усі необхідні заходи з реставрації пам’ятки, зокрема невідкладні консерваційні роботи та терміни їх виконання.

Щодо так званої «надбудови» із сучасних матеріалів ухвалено такі рішення.

З урахуванням того, що цей об’єм був свого часу виконаний з невідповідних і неавтентичних матеріалів (що спричинило незадовільний стан цієї частини будинку та необхідність заміни конструктивних елементів) і не є предметом охорони,  власник  узяв на себе зобов’язання привести надбудову у відповідність до погодженого паспорта опорядження фасадів, з частковим демонтажем верхніх декоративних елементів (зубців) з бетонних блоків, і виконати їх із цегли, характерної для пам’ятки.

А ще – забезпечити облаштування дахового накриття на відкритих ділянках, згідно з погодженою проєктною документацією.

Як розповідав Kashtan NEWS, якісь любителі «ремонтів» узялися зробити надбудову з газоблоку на даху історичної будівлі.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *