Суд дозволив забудувати Китаївське городище – пам’ятку національного значення

Суд дозволив забудову Китаївського городища.

Суддя відмовив у задоволенні позову Офісу Генерального прокурору щодо скасування передачі памʼятки під забудову

Господарський суд Києва передав під забудову територію Китаївського городища – археологічної пам’ятки національного значення.

Про це повідомила київська пам’яткоохоронна спільнота «Цегла».

«Суддя Паламар відмовив у задоволенні позову Офісу генерального прокурору щодо скасування передачі пам’ятки під забудову», – йдеться в повідомленні.

Китаївське городище та курганний могильник є унікальної пам’яткою археології IX-XIII століття. За часів Давної Русі тут існувала фортеця (городище) та поселення, які ототожнюються з літописним містом Пересічень. На території також знаходяться два курганні могильники та комплекс печер.

Наразі територію орендує компанія «Київська овочева фабрика». Спочатку земля була передана компанії для ведення товарного сільськогосподарського виробництва. Однак пізніше «Київська овочева фабрика» підписала інвестиційні договори із забудовниками KAN Development, яку очолює колишній заступник голови КМДА Ігор Ніконов.

«Позиція прокуратури полягала у тому, що Китаївське  городище є пам’яткою археології національного значення. Отже, не підлягає відчуженню або передачі інших особам. Тим паче для забудови. ТОВ «Київська овочева фабрика» натомість вказала, що з 2009 року  добросовісно користується цими ділянками і лише їй вирішувати, як використовувати ці ділянки», – йдеться в дописі «Цегли».

Читайте також: Кияни вимагають зберегти садибу Зеленських

Більше новин, фото та відео у телеграм-каналі  KASHTAN NEWS. Досі не підписані на новини Києва та України в телеграмі? Підписуйся та першими дізнавайтеся про найголовніше в телеграмі.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *