Нафта продовжує помірно дорожчати

Нафтові котирування продовжують помірно зростати вранці у четвер, 8 лютого, демонструючи позитивну динаміку четверту сесію поспіль.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє enkorr.

Квітневі ф'ючерси на Brent зранку 8 лютого дорожчали на лондонській біржі ICE Futures на $0,24 (0,3%) – до $79,45 за барель. У середу Brent подорожчала на $0,62 (0,8%) – до $79,21 за барель.

Березневі ф'ючерси на WTI вранці у четвер дорожчали на Нью-Йоркській товарній біржі NYMEX на $0,21 (0,28%) і становили $74,07 за барель. За підсумками минулої сесії контракт подорожчав на $0,55 (0,8%) – до $73,86 за барель.

Напередодні стало відомо, що запаси нафти в США минулого тижня збільшилися на 5,52 млн барелів, тоді як аналітики в середньому очікували помірнішого зростання, на 2,07 млн барелів.

Товарні запаси бензину тим часом знизилися на 3,15 млн барелів, дистилятів – на 3,22 млн барелів. Аналітики прогнозували збільшення запасів бензину на 1,5 млн барелів і зменшення запасів дистилятів на 2,5 млн барелів.

Читайте також: G7 хоче обмежити використання Росією тіньового флоту для перевезення нафти – Bloomberg

Зростання запасів нафти викликане головним чином падінням активності нафтопереробних заводів на Середньому Заході через перебої енергопостачання та призупинення роботи заводу BP в Індіані, зазначив старший аналітик Price Futures Group Філ Флінн.

Крім того, НПЗ почали закриватися на традиційне техобслуговування раніше ніж минулого року, додав аналітик DTN Трой Вінсент.

Джерело

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *