Укрзалізниця у квітні перевезла на експорт 2,2 мільйона тонн зернових

З початку квітня АТ «Укрзалізниця» навантажила майже 2,4 млн т зернових, з яких 2,2 млн т було перевезено в експортному сполученні.

Про це йшлося під час наради представників УЗ з учасниками аграрного ринку, передає Укрінформ з посиланням на Rail.insider.

«З початку квітня на залізничній мережі України навантажили 2 млн 383 тис. 600 т зернових. Порівняно з показником квітня 2023 року спостерігається зростання на 32,9%, або на 590 тис. т», – йдеться в повідомленні.

Упродовж квітня в експортному сполученні залізницею перевезено 2,2 млн т зернових, з яких в напрямку портів транспортовано 1,9 млн т, через західні прикордонні переходи – 301,3 тис. т.

Частка збіжжя у загальному навантаженні становить 21,6%. Обсяг середньодобового навантаження у квітні сягнув 107,9 тис. т.

Читайте також: Укрзалізниця обрала постачальника харчів у поїздах Інтерсіті+

Як повідомлялося, на залізниці стартував сезон ремонтно-колійних робіт, який дозволить оновити інфраструктуру на дільницях з інтенсивним рухом поїздів. До кінця 2024 року залізничники планують відремонтувати понад 1195 км колій та 1073 комплекти стрілочних переводів.

Фото: railinsider.com.ua

Джерело

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *