Агентство вiдновлення змiнює пiдхiд до спiвпрацi з громадами

Агентство вiдновлення змiнює пiдхiд до спiвпрацi з громадами

Голова Агентства вiдновлення Сергiй Сухомлин провiв зустрiч iз офiцiйними представниками Латвiйської республiки. У зустрiчi взяли участь Егiта Ласе, директорка Департаменту економiчних зв’язкiв та полiтики розвитку Мiнiстерства закордонних справ Латвiї, Мадара Сiлiня, тимчасова повiрена в справах Латвiйської Республiки в Українi, та Дана Хайберга, голова Агентства розвитку спiвробiтництва Латвiї.

Голова Агентства вiдновлення подякував латвiйськiй сторонi за пiдтримку України та прихисток українцiв, якi тимчасово виїхали за межi країни.
“Окрема вдячнiсть за пiдтримку Чернiгiвщини. Латвiя допомагає iз вiдновленням зруйнованого приватного житла в Чернiгiвськiй областi. Також Латвiя надавала громадам модульнi будинки, автобуси для налагодження громадського транспорту. Це була значна пiдтримка в критичний для областi час”, – наголосив Сергiй Сухомлин.
В поточному роцi Латвiя видiлила 5 млн. євро на вiдбудову Чернiгiвської областi. Планується, що такий саме обсяг фiнансування буде видiлений i в 2025 та 2026 рор.
“Дякую, що ви пiдтримуєте саме прикордонну область. Агентство вiдновлення змiнює пiдхiд до спiвпрацi з громадами. В прiоритетi – громади, що знаходяться близько до зони бойових дiй або до кордону та зазнають постiйних обстрiлiв. Наразi наша задача – посилити стiйкiсть громад та дати людям можливiсть вижити. Пiсля вiйни для кожної з таких громад має бути своя програма вiдновлення. Але сьогоднi важливо забезпечити систему тепло-, водо-, електропостачання в громадах, якi живуть пiд постiйними атаками на критичну та соцiальну iнфраструктуру”, – наголосив Сергiй Сухомлин.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, такий саме пiдхiд Агентство вiдновлення зберiгає i до вiдновлення автошляхiв. В першу чергу має бути забезпечена проїзднiсть тими дорогами, якi забезпечують вiйськову логiстику та евакуацiю поранених.
Сергiй Сухомлин також пiдкреслив, що Агентство вiдновлення спiвпрацює з мiжнародними партнерами щодо змiни структури самого агентства: “Необхiдно посилити спроможнiсть в реалiзацiї проєктiв вiдновлення. Плануємо створити центральну закупiвельну органiзацiю, впровадити системний незалежний аудит та внутрiшнiй контроль. Агентство може виконувати функцiю модератора при впровадженнi проєктiв на мiсцевому рiвнi: надавати експертизу, координувати, допомагати з пiдготовкою необхiдних документiв. Таким чином ми посилимо громади та зможемо реалiзувати бiльше проєктiв”.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *