Агентству вiдновлення передали ще 4 КПП

Агентству вiдновлення передали ще 4 КПП

Ще 4 пункти пропуску через державний кордон у Закарпатськiй областi передано Агентству вiдновлення. Це “Ужгород”, “Чоп (Тиса)”, “Лужанка” та “Вилок”. “Ужгород” знаходиться на кордонi зi Словаччиною. Три iншi – бiля угорського кордону. Будiвництво, ремонт, реконструкцiя, модернiзацiя, утримання та їхня експлуатацiя – у сферi вiдповiдальностi агентства.

Найближчим часом планують провести технiчну iнвентаризацiю об’єктiв на пунктах пропуску, далi актуалiзують їхню проєктно-кошторисну документацiю. Пiсля проведення тендерних процедур розпочнуть ремонтнi роботи i модернiзацiю.
Розбудова пунктiв пропуску необхiдна для покращення експортної логiстики, перевезення вантажiв вiйськового та гуманiтарного призначення. Це пришвидшить час доставок i очiкування на КПП, а також забезпечить якiснi транспортнi коридори. Пiсля того, як українськi порти майже втратили свою функцiональнiсть, увесь експорт та iмпорт припав на автомобiльнi перевезення.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, на пунктах пропуску, ранiше переданих у сферу вiдповiдальностi агентства, встановлють модульнi будiвлi пiд офiси для спiвробiтникiв Державної митної та прикордонної Служб України, проводять ремонти для облаштування комфортних умов перебування пасажирiв та водiїв, встановлюють новi знаки, оновлюють освiтлення та електромережi, модернiзують вантажнi термiнали, ремонтують дороги на пiд’їздi до КПП.
Рiшення про передачу пунктiв пропуску пiд управлiння агентства ухвалив уряд у березнi минулого року – загалом 29 КПП.
Нинi у сферi вiдповiдальностi вже 27 пунктiв, на 11 розпочали ремонтнi роботи та встановлення модульних будiвель.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *