Бiля кордону з Угорщиною побудували сухий порт

Бiля кордону з Угорщиною побудували сухий порт

Фонд Говарда Баффета спiльно iз партнерами завершив будiвництво сухого порту на кордонi України з Угорщиною. Про це Говард Баффет повiдомив на конференцiї Victory Harvest у Києвi.

“Вам потрiбно диверсифiкувати напрями експорту. Ми вже збудували перевантажувальний комплекс на кордонi з Угорщиною з елеватором на 30 тис. т”, – сказав Баффет.
За його словами, фонд i надалi фiнансуватиме будiвництво таких хабiв, повiдомляє Liga.
“Україна для нас дещо нетипова країна. До вiйни це не та країна, де ми були потрiбнi. Але коли почалося повномасштабне вторгнення, це вплинуло на ситуацiю iз продовольством у всьому свiтi, i ми зрозумiли, що маємо допомогти”, – сказав Говард Баффет.
Закiнчення будiвництва зернового порту, розташованого поряд з Угорщиною та Румунiєю, анонсував генеральний проєктувальник – компанiя “АктивПроєкт” – на початку жовтня.
Термiнал спроєктований iз використанням сучасних 3D iнструментiв, що значно прискорило будiвництво об’єкта.
По iнформацiї ProfiDOM.com.ua, хаб передбачає зберiгання та перевалку зернових вантажiв, олiї та контейнерiв iз широкої української (1520 мм) на вузьку європейську (1435 мм) колiю.
Продуктивнiсть комплексу становить 5 тис. т транзитної потужностi на добу, 27 тис. т одночасного зберiгання зерна, 4 тис. т зберiгання олiї та 500 TEU для розмiщення контейнерiв.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *