Бiльшiсть iнструментiв держрегулювання в будiвництвi рекомендовано скасувати чи оптимiзувати

Бiльшiсть iнструментiв держрегулювання в будiвництвi рекомендовано скасувати чи оптимiзувати

Мiжвiдомча робоча група з дерегуляцiї рекомендувала скасувати чи оптимiзувати майже 75% iнструментiв держрегулювання в сферi будiвництва, якими опiкується Мiнiстерство розвитку громад, територiй та iнфраструктури України. Таке рiшення було ухвалено на засiданнi групи. Про це повiдомило Мiнiстерство економiки.

Зокрема, МРГ рекомендує скасувати надання дозволу на переобладнання i перепланування жилих будинкiв та примiщень, якщо не йдеться про втручання в несучi конструкцiї та iнженернi системи. Зазначається, що наразi такi дозволи видають виконавчi органи сiльських, селищних та мiських рад, повiдомляє Property Times.
“Також рекомендовано скасувати низку iнструментiв, що стосуються самочинно збудованих об’єктiв, право власностi на якi визнав суд. Натомiсть, щоб гарантувати законнiсть та безпечнiсть таких будiвель, пропонується запровадити вимоги щодо перевiрки таких споруд на дотримання будiвельних норм ще на стадiї судового розгляду”, – повiдомили в мiнiстерствi.
Згiдно з даними Мiнекономiки, МРГ також запропонувала оптимiзувати та осучаснити: проектну документацiю на будiвництво, декларацiю про готовнiсть об’єкта до експлуатацiї, сертифiкат про прийняття в експлуатацiю закiнченого будiвництвом об’єкта, рiшення про присвоєння адреси об’єкту будiвництва, об’єкту нерухомого майна, витяг з мiстобудiвної документацiї, кадастрову довiдку з мiстобудiвного кадастру та iн.
По iнформацiї ProfiDOM.com.ua, таке рiшення полегшить життя як бiзнесу, так i громадянам, адже сьогоднi вiдповiднi дозволи та погодження мають отримувати як юридичнi, так i фiзичнi особи.
“Спрощення регуляторного поля в галузi будiвництва та житлово-комунального господарства надзвичайно важливе в контекстi повоєнної вiдбудови України”, – додали в Мiнекономiки.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *