Кiлькiсть заявок по “єВiдновленню” зросла

Кiлькiсть заявок по "єВiдновленню" зросла

За останнi майже три тижнi у Реєстр пошкодженого i знищеного майна внесли (РПЗМ) 15 тис. об’єктiв. Якщо станом на 10 вересня у РПЗМ було 197 тис. об’єктiв, то 27 вересня їх було вже 213 тис., тобто на 8% бiльше. Про це повiдомила голова комiтету з органiзацiї державної влади, мiсцевого самоврядування, регiонального розвитку та мiстобудування, очiльниця партiї “Слуга народу” Олена Шуляк.

Лiдерами по кiлькостi внесених об’єктiв, як i ранiше, залишаються Харкiвська (26 тис.), Київська (20 тис.) i Донецька областi (20 тис.). Найменше заявок подають у Тернопiльськiй, Закарпатськiй i Чернiвецькiй областях, повiдомляє Liga.
Зростає i кiлькiсть заявок, поданих на отримання компенсацiї. Так, якщо станом на 10 вересня громадяни подали 42 тис. заявок, то на 27 вересня – 46 тис. Тобто за останнi три тижнi кiлькiсть заявок збiльшилась майже на 10%. Втiм, суттєво пришвидшились темпи опрацювання заявок комiсiями – станом на 27 вересня вiдпрацьована вже половина поданих заявок – 23 тис.
“Дуже значно – на 30% – збiльшилась за майже три тижнi i кiлькiсть заявок, по яким вже погоджена компенсацiя. Станом на 10 вересня їх було 13 тис., а на 27 вересня – вже 17 тис. На 23% зросла i загальна сума, на яку вже погодили компенсацiй. Якщо станом на 10 вересня вона становила 1,148 млрд. грн., то на 27 вересня – 1,417 млрд.”, – повiдомила Шуляк.
По iнформацiї ProfiDOM.com.ua, крiм цього, за перiод з 10 по 27 вересня на 27% збiльшилась кiлькiсть поданих на компенсацiю заявок по знищеному нерухомому майну. Всього з початку етапу “єВiдновлення” по компенсацiям за знищене майно сформовано 82 житлових сертифiкати. Середня сума сертифiкату, який можна або обмiняти на нову квартиру, або отримати грошi на будiвництво нового приватного будинку, становить 1,444 млн. грн.
“Втiм, за цей же перiод дуже суттєво збiльшилась кiлькiсть заявок, по яким було вiдмовлено у отриманнi компенсацiї. Якщо станом на 10 вересня їх було всього 12, то на 27 вересня – 138”, – пiдсумувала народна депутатка.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *