Страхування вiд воєнних ризикiв створить нову iндустрiальну та логiстичну iнфраструктуру

Страхування вiд воєнних ризикiв створить нову iндустрiальну та логiстичну iнфраструктуру

Мiжнародне агентство з гарантування iнвестицiй Всесвiтнього банку MIGA застрахувало один iз перших iнвестицiйних проектiв вiд воєнних ризикiв. Проект M10 Industrial Park у Львовi отримав гарантiю на суму до $9,1 млн. Страхування покриває воєннi ризики впродовж 10 рокiв. Про це повiдомляє Мiнiстерство економiки України.

Це гарантiя на здiйснену iнвестицiю i залучене фiнансування для будiвництва та експлуатацiї складського комплексу та супутньої iнфраструктури в промисловому парку M10. Страхування допоможе створити нову iндустрiальну та логiстичну iнфраструктуру, складськi площi й своєю чергою сприятиме економiчному розвитку регiону пiд час вiйни й вiдновленню країни пiсля перемоги, повiдомляє Property Times.
“Гарантiї, наданi MIGA, є позитивним сигналом для нових потенцiйних iнвесторiв, якi розглядають можливостi iнвестування в Україну. Цей крок вiдкриває можливостi розвитку бiзнесу та створення ланцюгiв виробництва в рiзних регiонах України. Ми продовжуємо пiдтримувати та сприяти програмам страхування воєнних ризикiв для приватного сектору в Українi i вiримо, що в тiснiй спiвпрацi з донорами та мiжнародною фiнансовою спiльнотою багато українських та iноземних компанiй зможуть подавати заявки та отримувати новi гарантiї”, – зазначила перший вiце-прем’єр-мiнiстр України, мiнiстр економiки Юлiя Свириденко.
По iнформацiї ProfiDOM.com.ua, проект, застрахований MIGA, сприятиме пiдтримцi економiчного зростання України в умовах викликiв, створенню нових робочих мiсць та податкових надходжень до бюджетiв рiзних рiвнiв. А проект отримає сертифiкацiю “зеленого будiвництва”.
“Ми пишаємося можливiстю пiдтримати Україну в часи великої економiчної та гуманiтарної катастрофи, спричиненої росiйським вторгненням, – зазначив Хiрошi Матано, виконавчий вiцепрезидент MIGA. – Ми прагнемо сприяти привабленню прямих iноземних iнвестицiй в Україну та створенню iмпульсу для вiдновлення країни пiсля вiйни”.
“Ми вдячнi MIGA за пiдтримку України та нашої “зеленої” iнвестицiї у iндустрiальний парк M10 у Львовi, – сказав Томаш Фiала, генеральний директор компанiї Dragon Capital, яка володiє 65% акцiй UIPH. – Широкий доступ до гарантiй є ключовим фактором для збiльшення прямих iноземних iнвестицiй в Україну в умовах вiйни. Ми також пiдкреслюємо важливу роль Офiсу Президента України та Уряду України у збереженнi стабiльних макроекономiчних умов та створеннi сприятливого середовища для нових iнвестицiй”.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *