Компенсацiю за знищене житло тепер дають i спiввласникам

Компенсацiю за знищене житло тепер дають i спiввласникам

Як повiдомляє Мiнiстерство розвитку громад, територiй та iнфраструктури України, за програмою “єВiдновлення” заяви на компенсацiю за знищене житло можуть подавати бiльше громадян. Вiдтепер послуга доступна для тих, хто мав таку нерухомiсть у спiльнiй власностi. Ранiше послуга була доступна лише одноосiбним власникам.

Для цього спiввласникам необхiдно разом подати одну спiльну заяву або кiлька окремо в “Дiї”. Пiсля цього комiсiя органу мiсцевого самоврядування опрацює повiдомлення та визначить суму компенсацiї для кожного спiввласника вiдповiдно до його частки у власностi. В кожного буде i свiй житловий сертифiкат. Його можна буде використати, щоб самостiйно придбати нову квартиру чи будинок або об’єднати сертифiкат з iншими спiввласниками, щоб разом придбати нове спiльне житло, повiдомляє Commercial Property.
“Щоб скористатися житловим сертифiкатом, потрiбно припинити право власностi на знищений об’єкт нерухомостi за згодою всiх спiввласникiв. Але робити це необхiдно виключно пiсля того, як кожен зi спiввласникiв отримає свiй сертифiкат”, – пояснює вiдомство.
По iнформацiї ProfiDOM.com.ua, за даними мiнiстерства, заяви про зруйноване майно для отримання компенсацiї за програмою “єВiдновлення” й придбання нової квартири чи будинку подали 6400 громадян. З них 827 людей мають згенерованi сертифiкати, якi пiдтверджують суму компенсацiї.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *