Львiв не дозволив збудувати житло бiля старовинної церкви

Львiв не дозволив збудувати житло бiля старовинної церкви

В управлiннi архiтектури та урбанiстики Львiвської мiської ради вiдмовили у наданнi мiстобудiвних умов та обмежень для будiвництва багатквартирного будинку на вулицi Садибнiй на Сиховi. Про це повiдомив головний архiтектор Львова Антон Коломєйцев пiд час засiдання виконавчого комiтету.

“Згiдно з новими регламентами про охорону культурної спадщини, не можна без розроблення спецiальної наукової документацiї вести таке будiвництво, яке тут запропоновано. Тому по даному мiстобудiвному намiру готується вiдмова”, – зазначив Антон Коломєйцев.
На цiй дiлянцi планували звести терасований будинок. Загалом вiн є спiвмасштабний до забудови цього району, однак повиннi бути дотриманi i всi пам’яткоохороннi норми, повiдомляє Property Times.
Бiля вулицi Садибної проходить залiзнична колiя. Також тут є важлива пам’ятка – дерев’яна церква, територiя бiля якої вважається територiєю пам’ятки.
По iнформацiї ProfiDOM.com.ua, йдеться про Церкву Пресвятої Трiйцi, яку збудували у 1654 р. У 1683 р. центральний зруб святинi був розписаний львiвськими майстрами. Це єдина львiвська унiкальна дерев’яна церква, збережена вiд XVII столiття.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *