Львiв вiдсудив у забудовника пiвмiльйона гривень за землю

Львiв вiдсудив у забудовника пiвмiльйона гривень за землю

Майже 516 тис. грн. вiдсудили юристи Департаменту мiстобудування Львiвської мiської ради в недобросовiсного забудовника, який користувався земельною дiлянкою на вулицi Стрийськiй, 45, але не платив за неї.

Як повiдомили в Департаментi мiстобудування Львiвської мiськради, йдеться про кiлька сумiжних дiлянок на вул. Стрийськiй, 45, i юридичну iсторiю, яка тягнеться ще з 2014 р. Забудовник – на той час ТзОВ “Леви мiста” – вирiшив на однiй з дiлянок на Стрийськiй, 45, звести багатоповерхiвку. Спершу компанiя попросила в мiста землю в оренду, а потiм i у власнiсть. Натомiсть сумiжну дiлянку – у червоних лiнiях – забудовник узяв у користування, але без права будiвництва, реконструкцiї чи посадки багаторiчних насаджень.
“У березнi 2021 р. вiддiл самоврядного контролю за використанням та охороною земель встановив, що на дiлянцi, де нiчого не мало бути, облаштували паркiнг i з’явився кiоск – вiддiл продажу нерухомостi забудовника. Звiсно, цей МАФ жодних документiв вiд мiської ради не отримував i правових пiдстав тут стояти не мав”, – кажуть у департаментi мiстобудування.
По iнформацiї ProfiDOM.com.ua, на забудовника подали до суду з вимогою повернути Львiвськiй мiськрадi кошти за користування земельною дiлянкою з липня 2019 р. до жовтня 2021 р.
“Попереднi судовi рiшення були вiдмовними, дiйшло аж до Верховного Суду України, який повернув справу знову в першу iнстанцiю. I от у серпнi цьогорiч Господарський суд Львiвської областi став на сторону мiста i ухвалив рiшення: ТзОВ “Хiпкi ЮА” (в яке перейменувався забудовник) має виплатити Львiвськiй мiськiй радi майже 516 тис. грн. за користування земельною дiлянкою на перетинi вулиць Наукової та Стрийської та 45 тис. грн. судового збору”, – розповiли посадовцi.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *