Львiв зiбрав мiльйон гривень за оренду землi з боржникiв

Львiв зiбрав мiльйон гривень за оренду землi з боржникiв

За тиждень юристи департаменту мiстобудування Львiвської мiської ради вiдсудили понад пiвмiльйона гривень у одного пiдприємства через несплату за оренду землi. А iнший боржник сплатив ще пiвмiльйона добровiльно. Про такi результати роботи мiських юристiв повiдомив заступник мiського голови Львова з мiстобудування Любомир Зубач.

“I судимось, i просто переконуємо. Робота наших юристiв дисциплiнує пiдприємцiв-орендарiв i водночас наповнює мiський бюджет, з якого мiсто фiнансує i потреби вiйськових зокрема. Обидва кейси принесли цього тижня мiськiй скарбницi понад мiльйон гривень. I обидва стосуються мiської землi. А точнiше – плати за користування нею та того, як ефективно працюють юристи департаменту мiстобудування разом iз управлiнням земельних ресурсiв”, – сказав вiн.
По iнформацiї ProfiDOM.com.ua, ТзОВ “МВЗ” зобов’язувалося до 30 жовтня ще минулого року сплатити мiсту майже 1,3 млн. за те, що користується мiською землею на вул. Кульпаркiвськiй, 93а, у Львовi. Але на 1 листопада цього року проплатили лише 119 тис. Перш нiж йти до суду, вiддiл правового забезпечення департаменту мiстобудування сконтактував iз боржником. Пiсля цього 15 листопада ТзОВ “МВЗ” добровiльно оплатило пiвмiльйона гривень. Звiсно, це не весь борг. Решта ще буде. Але iз позовом до суду юристи департаменту мiстобудування наразi не йдуть.
“Слiд визнати: така практика не поодинока, бiльшiсть боржникiв пiсля розмови свої “хвости” сплачують. Не бракує випадкiв, коли до суду таки треба йти. Бiльше роботи i юристам, i судам, але ж i боржники тодi платять бiльше. Так сталося iз ТзОВ “Дiлесс Проджексi”, яке у 2017 р. орендувало в мiста двi земельнi дiлянки на вул. Перфецького, 2, аж на десять рокiв. За деякий час орендну плату за користування землею ТзОВ припинило платити. Iз грудня 2020 р. до листопада 2022 р. набiгло 509 тис. грн. боргу. На 16 листопада, за рiшенням Господарського суду Львiвської областi, “Дiлесс Проджектi” повинне сплатити понад пiвмiльйона гривень заборгованої орендної плати за землю та майже 100 тис. iнфляцiйних втрат”, – розповiв Любомир Зубач.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *