Велосипедисти у Парижі отримали цілу автомагістраль (ФОТО, ВІДЕО)

Автомагістраль
для велосипедистів

Цю жваву автомагістраль у центрі столиці Франції закрили для автомобільного трафіку під час карантину й так і залишили переважно велопішохідною, натомість виділивши для автівок лише дві смуги збоку.

 У цього рішення є як прихильники, які аплодують витісненню автомобілів з вулиць Парижа, так і критики, котрі показують фото порожньої магістралі та заторів на прилеглих вулицях:

 

Зараз найзавантаженішими веломаршрутами, за даними мерії Парижа, є доріжка на Севастопольському бульварі, потім власне Ріволі, яка примикає до нього, і бульвар Мажента.

На цьому відео можна побачити кількість велосипедистів на Севастопольському бульварі та почути, як сваряться інші велосипедисти, яким затісно в такому трафіку, та пішоходи, які не можуть перетнути велорожіку – вона ще й двостороння, тобто дивитися треба одночасно в обидва боки.

Мерка Анн Ідальго пообіцяла зробити Париж 100-відсотково велосипедним до 2026 року – тобто забезпечити наявність веломаршрутів скрізь, аби місто можна було перетнути в будь-який бік на двох колесах.

На розвиток велоінфраструктури, передбачений планом на 2021-2026 роки, витратять загалом 250 мільйонів євро.

Ідальго вважає, що місту вже є чим похвалитися: до пандемії 5% поїздок здіснювалося на велосипеді, а зараз – уже цілих 7%.

Ось ще декілька прикладів нових велодоріжок і велосмуг, які останнім часом облаштували в Парижі:


Цікаво про будівництво і ремонти: 
Утеплення фундаменту: чи варто на цьому економити?


Читайте більше новин про відбудову України у спецтемі на Build Portal

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *