Львiв’янам на екскурсiї показали, як будується смiттєпереробний завод

Львiв'янам на екскурсiї показали, як будується смiттєпереробний завод

У Львовi вiдбулася екскурсiя на будiвництво смiттєпереробного заводу, мiську компостувальню та колишнє смiттєзвалище у Великих Грибовичах. Долучилось бiльше пiвсотнi учасникiв. Екскурсiя вiдбулася в межах тижня подiй “Майстернi мiста”, який триває у Львовi з 14 до 20 серпня.

Вiдвiдати компостувальну станцiю, побачити будiвництво смiттєпереробного заводу та рекультивоване звалище у Грибовичах прийшли як мешканцi Львова, так i внутрiшньо перемiщенi особи. Загалом екскурсiя зайняла 4 години.
На мiськiй компостувальнi команда фахiвцiв Львiвського комунального пiдприємства “Зелене мiсто” розповiла про процес переробки органiки та важливiсть правильного сортування. Понад 10% вiдходiв, якi потрапляють на компостувальну станцiю, – скло та полiетилен, що не пiдлягають переробцi. Тому працiвники змушенi додатково вiдсортовувати вiдходи.
“Ми нагадуємо мешканцям Львiвської громади правила сортування органiки. 99% мешканцiв мiста мають неподалiк житла спецiальнi контейнери для органiки i можуть сортувати вiдходи. Наша станцiя компостування розпочала свою роботу в 2020 р. у Львовi. Сюди потрапляють усi окремо зiбранi харчовi та садово-парковi вiдходи мiста. З них виробляють компост, який мешканцi та агропiдприємства можуть придбати для потреб свого господарства”, – зазначили фахiвцi комунального пiдприємства “Зелене мiсто”.
Також учасникiв ознайомили iз процесом будiвництва смiттєпереробного заводу на вулицi Пластовiй та провели екскурсiю будiвельним майданчиком. Зараз тут виконали вже бiльше третини робiт – 38,3%. Майбутнiй механiко-бiологiчний комплекс перевантаження та переробки твердих побутових вiдходiв зможе переробити 250 тис. т вiдходiв на рiк.
По iнформацiї ProfiDOM.com.ua, останньою зупинкою стало рекультивоване Грибовецьке смiттєзвалище, де представники комунального пiдприємства “Зелене мiсто” розповiли про етапи рекультивацiї звалища та плани на найближчi роки. Тут облаштують парк для мiстян.
Органiзаторами екскурсiї є команда КУ iнститут мiста, а також департаменту агломерацiї Львiвської мiськради у спiвпрацi з ЛКП “Зелене мiсто”.
“Метою екскурсiї було показати ближче та розповiсти про те, куди дiвається органiка та вiдходи з наших контейнерiв. I якi етапи проходять пiсля того, як смiттєвоз забирає смiття з нашого двору. Також для нас важливо дати вiдповiдi на усi питання, якi цiкавлять мешканцiв Львова, i зруйнувати поширенi мiфи. У цьому нам допомогла команда ЛКП “Зелене мiсто”. Ранiше такi екскурсiї на “Майстернi мiста” викликали жваве зацiкавлення, тому ми вирiшили повторити їх i не обмежуватися лише компостувальною станцiєю”, – зазначила комунiкацiйний менеджер iнституту мiста та проекту “Майстерня мiста” Дарина Мендела.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *