На відновлення столичного озера виділять 35 млн гривень

Відновлення
озера Синє

КМВА погодила виділення 35 мільйонів гривень на відновлення озера Синє на Виноградарі, яке обміліло.

Раніше директор департаменту захисту довкілля Олександр Возний звинуватив начальника КМВА Сергія Попка в тому, що він не затверджував виділення 35 мільйонів гривень на відновлювальні роботи.

“Плануємо зміни і їх дуже багато”: Музей війни хоче прибрати всі радянські символи на території комплексу

У КМВА кажуть, що вони «власноруч провели обстеження водойми, розглянули заяви екоактивістів, простих громадян і детально вивчили план відновлення водойми». 

Обміліле Озеро Синє на Виноградарі почнуть відновлювати орієнтовно в середині вересня, коли визначать виконавця робіт за тендером.

Озеро Синє розташоване на західній околиці житлового масиву Виноградар, що в Подільському районі Києва. За легендою, озеро утворилася ще в льодовиковий період, пише КМДА. Доказом цієї версії називають наявність на дні синього мулу, який і надає воді характерний синюватий відтінок.

Проєкт змінили: як насправді виглядатиме хвилеподібний міст на Оболоні (ВІЗУАЛІЗАЦІЇ)

Обміління озера зумовлене будівництвом житлового масиву й автодоріг на берегах і поблизу водойми. Площа озера за останні 40 років суттєво зменшилася. З’єднувальна протока пересохла, на місці озера утворилися дві водойми, рівень води у яких постійно падає. Озеро планують обʼєднати в кільце, щоби зрівняти рівень води й запобігти застою.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *